Tgrt Haber

Gurbetçiler rekora koşuyor! YSK açıkladı: Yurt dışı oylarında son durum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 10:41 - Güncelleme : 24 May 2023 10:54
Gurbetçiler rekora koşuyor! YSK açıkladı: Yurt dışı oylarında son durum

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için yurt dışındaki milyonlarca seçmen sandık başına gitti. YSK, temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısının 1,7 milyonu aştığını açıkladı. Oy kullanma süresinin kısaltılmasına rağmen katılım oranı ve kullanılan oy tüm zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye'de milyonlarca seçmenin oy kullandığı 14 Mayıs seçimlerinde adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun 50+1 sistemine göre oy oranını sağlayamaması nedeniyle seçim​ ikinci tura kalmıştı. Seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri 20 Mayıs itibarıyla başlamıştı. 

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Oy kullanma işleminin başlamasının ardından gurbetçiler adeta sandığa koştu. YSK​, temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısına ilişkin son durumu paylaştı. YSK, oy kullanımının 1,7 milyonu aştığını açıkladı.

Oy kullanma süresinin kısaltılmasına rağmen katılım oranı ve kullanılan oy tüm zamanların rekorunu kırdı.

İLK TURDA 1 MİLYON 691 BİN 287 OY KULLANILDI

İlk tur seçimlerinde yurtdışında oy verme işlemi 28 Nisan’da başlamış ve 9 Mayıs’ta sona ermişti. YSK’nın kesin sonuçlarına göre yurtdışında ilk turda 12 gün boyunca toplam 1 milyon 691 bin 287 seçmen sandığa giderek oy kullanmıştı.

Gurbetçiler rekora koşuyor! YSK açıkladı: Yurt dışı oylarında son durum

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...