Tgrt Haber

Gürsel Tekin ikinci tur için Kılıçdaroğlu'na resti çekti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 May 2023 23:37 - Güncelleme : 18 May 2023 10:36
Gürsel Tekin ikinci tur için Kılıçdaroğlu'na resti çekti 

14 Mayıs seçimlerini 'ilk turda' bitirmeyi planlayan CHP'de kriz üstüne kriz yaşanıyor. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirme emrine resti çekti. Kılıçdaroğlu'nun "Kars'ta seçim çalışmaları yürütme" çağrısına "İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim" diyen Tekin parti içindeki itaatsizlik bayrağını çeken ilk kişi oldu. 

Türkiye 14 Mayıs seçimlerini geride bırakıp 28 Mayıs'taki ikinci tura hazırlık yaparken muhalefet içinde kutuplaşmalar da patlak vermeye başladı. İkinci tur​ çalışmaları kapsamında hazırlıklarına başlayan CHP​'de görev dağlımı yapılırken ilk itiraz İstanbul​ Milletvekili Gürsel Tekin​'den geldi. 

CHP'li Tekin Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinin seçim çalışmaları için Genel Merkez tarafından Kars'ta görevlendirildiğini duyurdu.  

Tekin paylaşımında, "12 milyon seçmenin olduğu, sokak sokak bildiğim İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim. Özellikle oy kaybettiğimiz veya yeterli oyu alamadığımız ilçelerimizde olacağım" ifadeler kullanarak Genel Merkez'in kararı dışında bir hamle yapacağını belirtti. 

https://twitter.com/gurseltekin34/status/1658845471656255489

TEKİN'DEN GERİ ADIM 

CHP'li Gürsel Tekin bu paylaşımından yaklaşık bir saat sonra tersine bir açıklama yaptı. "Tabi ki Kars'a gideceğim" diyen Tekin önceki paylaşımının aksine bir dönüş yaptı. Tekin'in bu paylaşımı sosyal medyada 2 milyona yakın etkileşim aldı. 

https://twitter.com/gurseltekin34/status/1658859487481004038

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...