Tgrt Haber

HDP'den aday olan Hasan Cemal'den dağdaki teröristlere ve Apo'ya methiyeler!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 11:51 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 12:10
HDP'den aday olan Hasan Cemal'den dağdaki teröristlere ve Apo'ya methiyeler!

HDP'den milletvekili adayı gösterilen gazeteci Hasan Cemal, PKK'nın dağ kadrosuyla olan bir güzellemeler geldi. Cemal, "gerilla" diye bahsettiği teröristlere ve terörisbaşı Apo'ya övgüler dizdi

14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlere geri sayım sürerken, en tartışmalı konuların  başında HDP'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması oldu. Bu destek  sonrası terör örgütü PKK yöneticilerinin peş peşe Kılıçdaroğlu'nu destekleyici açıklamalar yapması bunu yapharken de teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik özgürlük vaatlerini  sıralaması muhalif seçmenlerin kaygılarını artırdı.  

Tüm bunlar yaşanırken HDP'nin milletvekili adayı gösterdiği gazeteci Hasan Cemal'den dikkat çekici açıklamalar geldi. Yeni Yaşam'dan Nezahat Doğan'a röportaj veren Cemal, PKK dağ kadrosuyla ilgili  bir anısını aktarırken "gerilla" diye bahsettiği terörislerle ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.

"APO'NUN ROLÜ ÇOK BÜYÜK!"

Muhabirin kadınların siyeasetteki rolü üzerine yönelttiği bir soru üzerine Cemal, sözü PKK bünyesindeki kadın teröristlere getirdi. PKK'nin üç dört toplantısına katıldığını ve hepsinde de kadınları gördüğünü belirten Cemal "Kürt kadınlarının bu kadar öne çıkmasında, eş başkanlıklarda ve kadın mücadelesinde Apo’nun rolü çok büyük. Ben nereye gittiysem bunu gördüm. O kadar sevmelerinin temelinde de bu eşitlik anlayışı var" ifadelerini kullandı.

HDP'den aday olan Hasan Cemal'den dağdaki teröristlere ve Apo'ya methiyeler!

TERÖRİSTLERLE DAĞ ANISI

"Dağa gittiğim vakit erkek gerillalar kadın gerillalara karşı çok dikkatlilerdi" diyerekr sözlerini sürdüren Cemal, şunları söyledi:  “Aman Hasan Abi,” diyerek bana da dikkat edilmesini belirtmişlerdi. Çekilme sürecinde dağda İzmirli bir gerilla ile tanıştım. 'Kürdistan Günlükleri' kitabımın da iç kapağında vardır. Taşların üzerinde oturuyoruz. Ben not alıyorum. Çok güzel anlattı, neden 18 yaşında dağa çıktığını. Ben konuşurken ona 'genç' ya da, 'kız' diye hitap ettim. Hemen bana dönüp, 'hayır biz kadın gerillayız ' dedi. Sonra bunu erkek gerillalara söyledim. 'Aman Abi, yapılır mı öyle bir yanlış' dediler." 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...