Tgrt Haber

HDP’den skandal seçim vaatleri!

03 Nisan 2023 14:28 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'na açık desteğini ilan eden HDP önderliğindeki "Özgürlük ve Demokrasi İttifakı" isimli oluşum, seçim beyannamesinde skandal vaatlere yer verdi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in deklare ettiği beyannamede 'terörist başı Öcalan’ın tahliyesi' ve 'özerk yönetim' vaatleri yer aldı.

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyuran HDP​, seçim yaklaştıkça terör örgütü PKK​'ya yönelik propagandasının dozunu artırıyor. HDP'nin başını çektiği "Özgürlük ve Demokrasi İttifakı" isimli oluşum Diyarbakır​'da yaptığı toplantıda seçim beyannamesini duyururken, bildiride skandal ifadelere yer verildi.

TÜM SİYASİ TUTUKLULARA BERAAT!

DBP’li Saliha Aydeniz tarafından okunan beyannamede, İmralı Cezaevi'ndeki terörist başı "Abdullah Öcalan’ın tahliye edilmesi" ve "Kürt halkına Kürdistan'da özerk yönetim" vaadi yer aldı.  Tüm siyasi tutsakların ayrımsız ve koşulsuz serbest bırakılması da bir diğer vaat olarak öne çıktı.

Öte yandan Aydeniz’in terörist elebaşı Öcalan’ın ismini zikrettiği sırada toplantının yapıldığı salondan alkış sesleri yükseldi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...