Tgrt Haber

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den skandal 'Kürt sorunu' çıkışı! İmralı'yı işaret etti 

19 Nisan 2023 22:34 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 22:50
HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den skandal 'Kürt sorunu' çıkışı! İmralı'yı işaret etti 

Türkiye, 14 Mayıs'taki seçimlere gün sayarken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan HDP'den skandal bir açıklama geldi. HDP İstanbul Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, 'Kürt sorunu' için Kandil ve İmralı'nın dışlanmayacağını ifade etti. 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ 'Kürt sorunu' için TBMM'yi işaret ederken HDP​ ise çözümü İmralı'da aradı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; HDP bir kez daha İmralı ve Kandil'i işaret etti. 

HDP İstanbul Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, yeni dönemde Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde kendilerinin sürecin mimarları arasında yer alacağını söyledi. Önder, Kürt sorununun çözümü için PKK​ ve Öcalan'ın dışlanamayacağını, terör örgütü ve terörist başının sürecin içinde olması gerektiğinin altını çizdi. 

KANDİL VE İMRALI'YI İŞARET ETTİ

Sırrı Süreyya Önder, Kürt sorununun çözümü için yeni dönemde umutlu olduğunu, çözüm sürecinin yaşanacağını söyledi. Önder, Kürt sorununun PKK'sız ve Abdullah Öcalan'sız çözülmeyeceğini de belirtti. Önder, "Bütün paydaşlarını içermeyen ve bütün boyutlarıyla ele alınmayan hiçbir planın yürüme şansı yoktur" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU, TBMM'Yİ İŞARET ETMİŞTİ 

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adına HDP ile TBMM'de görüşme gerçekleştirmişti. HDP'nin şartlarını masa adına kabul eden Kılıçdaroğlu, çıkışta bir yanına Pervin Buldan, diğer yanına ise Mithat Sancar'ı alarak Kürt sorununu çözmeyi vadetmişti. HDP, Kürt sorununun çözümü için kendisinin yanı sıra Kandil ve İmralı'nın da muhatap alınmasını şart olarak ortaya koydu. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...