Tgrt Haber

HDP'li vekilden kışkırtıcı sözler: Öcalan'ın çıkışı için tarih verdi

10 Nisan 2023 14:48 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 17:01
HDP'li vekilden kışkırtıcı sözler: Öcalan'ın çıkışı için tarih verdi

HDP Batman milletvekili Feleknas Uca, skandal sözler sarf etti! Hakkari'de konuşan Uca, terörist başı Abdullah Öcalan'ı 15 Mayıs'ta serbest bırakacaklarını söyledi.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kıılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Yedili Masa'nın ortağı HDP​, son dönemde dozunu artırdığı provokatif söylemlere her gün bri yenisini etkliyor. Seçimlere Yeşil Sol Parti adıyla girecek olan HDP'nin Batman milletvekili Feleknas Uca, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük vadetti

SKANDAL ÖCALAN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ!

Uca, partisinin seçim çalışmaları için bulunduğu Hakkari'de yaptığ açıklamada "15 Mayıs'ta zindanların kapılarını açacak ve Abdullah Öcalan'ı özgürlüğüne kavuşturacağız" ifadelerini kullandı! Uca'nın bu sözleri sosyal medyada geniş yankı bulurken, birçok vatandaşın da tepkisini çekti.

SAKIK VE TÜRK DE ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ

HDP'nin önde gelen siyasetçilerinden Sırrı Sakık​ da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programnda "Biz 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz. Demokratik bir cumhuriyeti inşa edeceğiz. Önümüzdeki dönem özgürlük yılı olacak. Bu özgürlüğü kimlerle inşa edebileceksek onlarla konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yine 21 Mart'ta düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında da bir başka HDP'li Ahmet Türk de "Dönem Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir" diyerek Kürt halkına tehditvari bir ifadeyle seslenerek "İktidara oy vermek gibi bir hakkınız yok" ifadelerini kullanmıştı.  

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...