Tgrt Haber

HDP suçu İYİ Parti'ye attı: İttifakla iş birliği yapamadık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 May 2023 15:27 - Güncelleme : 18 May 2023 15:45
HDP suçu İYİ Parti'ye attı: İttifakla iş birliği yapamadık

HDP'li Mehmet Rüştü Tiryaki, 14 Mayıs'taki seçimin ardından sandık güvenliği konusunda Millet İttifakı ile iş birliği yapamamalarının sebebi olarak İYİ Parti'yi suçladı.

Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından Meclis'e girecek milletvekililleri netleşti. Ancak 50+1 sistemine göre oy alamayan Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan​ ve Kemal Kılıçdaroğlu​, yeniden yarışacak. Bir yanda CHP​'nin yaşadığı veri krizi nedeniyle Millet İttifakı​ içinde küçük çaplı krizler çıkarken diğer yanda HDP'de seçim​ güvenliğinin sağlanaması konusunda İYİ Parti'yi suçladı.

HDP Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, katıldığı bir canlı yayında İyi Parti'ye göndermede bulundu.

"MİLLET İTTİFAKI'YLA İŞ BİRLİĞİ YAPAMADIK"

Tiryaki, sandık güvenliği konusunda Millet İttifakı'yla iş birliği yapamadıklarını söyledi. İlk turda beklenen sonucun İyi Parti nedeniyle alınamadığını öne süren Tiryaki, "14 Mayıs seçimlerinde, İyi Parti’nin HDP'ye yaklaşımı nedeniyle Millet İttifakı’yla seçim ve sandık güvenliği ile ilgili iş birliği yapamadık" sözleriyle açıkladı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...