Tgrt Haber

HÜDA-PAR’dan ikinci tur açıklaması: Yeniden başkan yaptıracağız

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 May 2023 07:49 - Güncelleme : 16 May 2023 07:54
HÜDA-PAR’dan ikinci tur açıklaması: Yeniden başkan yaptıracağız

Son dakika haberi: Seçimlere AK Parti listesinden giren ve milletvekili seçilen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde tam ekiple çalışacaklarını söyledi.

14 Mayıs’ta milyonlarca seçmen sandık başına gitti. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan​ yüzde 49.5 oy alarak seçimi önde bitirdi. Ancak yüzde 50 artı 1’lik oya ulaşamadığı için seçim 2.tura kaldı. Erdoğan’ın en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu​ ise 44.9 oy aldı. Seçimde büyük bir sürprize imza atan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ise yüzde 5.2’lik oranla üçüncü sırada kendisine yer buldu.

28 Mayıs’ta yapılacak olan 2.tur seçimine ilişkin partilerin çalışması hızlandı. Gerek Cumhur gerek ise Millet İttifakı ikinci tur için kollarını sıvarken ATA İttifakı da görüşmeler için kapıları açık bıraktı.

HÜDA-PAR İKİNCİ TUR İÇİN KOLLARI SIVADI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre seçimlere AK Parti listelerinden giren HÜDA PAR da süreci değerlendirdi. AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması için çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İnşallah Cumhurbaşkanı'mızı ikinci turda da olsa yeniden başkan yaptıracağız ve 'tam bağımsız Türkiye' hedefine daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Teveccüh gösterip bize desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...