Tgrt Haber

HÜDA PAR'dan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Nisan 2023 19:17 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 19:23
HÜDA PAR'dan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu 

Cumhur İttifakı listelerinden seçime girme kararı alan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz" sözleriyle ilgili "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Konu ile ilgili Yavaş'tan ilk açıklama geldi. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı​ ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş​ hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavaş'ın Sinop mitinginde sarf ettiği "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR​'lısı ayrımı olmaz. Hepsine de karşıyız, hepsinin de kökünü kazırız" sözleri gerekçe gösterildi. 

HÜDA PAR'ın resmi kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, suç duyurusu dilekçesi, partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu​ adına parti avukatlarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.  

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" İDDİASI 

Dilekçede Yavaş'ın 19 Nisan tarihinde Sinop mitingindeki, "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz. Hepsine de karşıyız, hepsinin de kökünü kazırız" sözleri sebep gösterildi. 

HÜDA PAR'ın suç duyurusundaki dilekçede, "Yavaş'ın bu sözleriyle HÜDA PAR'ı bir terör örgütüyle birlikte anarak ve bir terör örgütü gibi yansıtarak partiye gönül vermiş on binlerce insanı hedef gösterdiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediği" savunulan dilekçede, "Mansur Yavaş ve benzer üslup takınan arkadaşlarını, HÜDA PAR'a karşı sarf etmiş oldukları sözler nedeniyle siyasi ahlakın gereği olarak özür dilemeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı. 

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA: ŞEREF MADALYAMDIR 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR’ın hakkında duyurusunda bulunmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yavaş paylaşımında, "Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır. 15 Mayıs’ta bu şeref madalyasıyla iktidara geleceğiz. Milletimizin değerleriyle kavga eden kim olursa olsun mücadelemiz son nefesimize kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali27 Nisan 2023 21:06

Hayal iyidir...

Sonraki Haber Yükleniyor...