Tgrt Haber

Hüseyin Baş İYİ Parti listelerinde yok! Masanın tadını kaçırdı, aday bile olamadı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 21:42 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 21:54

Türkiye seçimlere gün sayarken partilerin merakla beklenen milletvekilliği listeleri de netleşti. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 26 siyasi partinin aday listesi sunduğunu açıklarken İYİ Parti'den aday olması beklenen BTP lideri Hüseyin Baş'ın listede yer almaması dikkat çekti. 

Siyasi partilerin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıkları devam ediyor. Kritik günde partiler, merak edilen milletvekili listelerini paylaşmasının akabinde Yüksek Seçim Kurulu'na giderek listelerini teslim etti. 

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu​'na sunmaları için tanınan süre, bugün saat 17.00'da sona ererkenİYİ Parti​'de ise Hüseyin Baş krizi yaşandı.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİ 

İYİ Parti Trabzon 2. sıra Milletvekili adaylığı için İYİ Parti'den teklif alan Baş, iddiaya göre bu teklifi geri çevirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, "Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, İyi Parti listelerinde yer almıyor. Halbuki Akşener BTP lideri Baş’ı davet ettiği için Altılı Masa’da krize neden olmuştu" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/ismailsaymaz/status/1645121330923073536

MASAYA ALINMADI

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, altılı masaya katılmak istediklerini açıklamıştı. Baş, "Bizi Millet İttifakı ve altılı masaya davet etmelerini istiyoruz. Davet etmiyorlarsa da sebebini açıklasınlar" ifadelerini kullanarak gündeme oturmuştu. Baş'ın talebine ilk tepki Meral Akşener'den gelmişti. Masanın diğer üyelerinin isteği doğrultusunda BTP, masaya dahil edilmedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...