Tgrt Haber

Son dakika: BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş seçimlerden çekildiklerini açıkladı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 20:23 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 23:38
Son dakika: BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş seçimlerden çekildiklerini açıkladı

Son dakika haberi: BTP Lideri Hüseyin Baş, Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiğini açıkladı.

Siyasi partilerin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıkları devam ediyor. BTP Lideri Hüseyin Baş, katıldığı bir programda çok konuşulacak ifadeler kullandı. Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiklerini açıklayan Hüseyin Baş, "Mevcut İktidarın devam etmesini engellemek için bu fedakarlığı yapıyoruz." dedi.

Hüseyin Baş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Biz BTP olarak seçimlere katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz. Bu seçime katılmayıp, muhalefet bloğuna meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı biz de bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yaptığım araştırmalarda barajı geçebilen pozisyonda değiliz. Barajı geçemeyeceksek bu seçime girip, iktidarın meclis aritmetiğinde üstün olmasını istemediğimden dolayı böyle bir kararın doğru olduğunu vermek durumunda kaldık"

"İKTİDAR SEÇİMİ ALAMAZ AMA MUHALEFET VEREBİLİR"

"Biz Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminin yanlış olduğunu, daha doğru adayların var olduğunu ortaya koyduk. Bugün vekil listelerine baktığımızda yanlış isimlerin, yanlış sıralandığını görmüş olarak ben aylardır şunu söylerim, bu iktidar bu seçimi alamaz ama bu muhalefet bu iktidara seçimi verebilir. Lütfen bunu yapmayın."

ALTILI MASAYA ALINMADI

Altılı masanın sekiz saat süren görüşmesinin ardından Büyük Türkiye Partisi (BTP)'ye vize çıkmadı.

Alınan bu kararın ardından BTP lideri Hüseyin Baş’tan gelen açıklamada, “Gençleri iyi tanıyın, kafalarına bir şey koyduklarında yaparlar. Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüso11 Nisan 2023 15:19

Hüso sana birşey vermedilermi abim bişey birakmadilarmi sana

Kimseyi memnun edemezsiniz10 Nisan 2023 21:01

Babanın kemiklerini sızlatıyorsun

Ahmet10 Nisan 2023 20:46

Hadi oradan@!@

Sonraki Haber Yükleniyor...