Tgrt Haber

İletişim Başkanlığı, pusuladaki 'siyah leke' tartışmasına son noktayı koydu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 18:56 - Güncelleme : 11 May 2023 11:34
İletişim Başkanlığı, pusuladaki 'siyah leke' tartışmasına son noktayı koydu 

Günlerdir sosyal medyada gündem olan oy pusulalarında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki 'siyah nokta' için İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, açıklama yaptı. Söz konusu pusulaların toplanacağı yönündeki haberleri yalanladı. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince Dezenformasyon​ Bülteni'nin 68. sayısında, sosyal medyada yer alan siyah noktalı oy pusulaları için açıklamalada bulundu. 

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "YSK​, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki 'siyah nokta' için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir" iddialarının doğru olmadığı aktarılan bültende, matbaa hatasının geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilmediği aktarıldı. 

"MATBAA HATASI"

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince Dezenformasyon Bülteni'nde şunlara yer verildi: 

"Hollanda'da baskı hatası tespit edilen 225 oy pusulası​ kullanılmadan ayrılıp, tutanak altına alınmıştır. Ayrıca matbaa baskı hatası, seçmen tarafından oy pusulasına konulan ve oy pusulasını geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilmemektedir. Yüksek Seçim Kurulunun böyle bir gündemle toplanacağı iddiası da asılsızdır. 2018 seçimlerinde de oy verme günü Kocaeli seçim çevresinde, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi üzerinde matbaa baskı lekesi tespit edilmiş ve seçmenin tercihi ne olursa olsun oylar geçerli sayılmıştır."

İletişim Başkanlığı, pusuladaki 'siyah leke' tartışmasına son noktayı koydu 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...