Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan 'değişim' vurgusu: Sil baştan inşaa etmek zorundayız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 May 2023 22:52 - Güncelleme : 29 May 2023 23:08

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi kutlamalarında 28 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. İmamoğlu, seçimi kaybettikleri için mutsuz olduğunu söylerken 'değişim' vurgusu ise gözlerden kaçmadı. İmamoğlu konuşması boyunca Kılıçdaroğlu'nun ismini bir kere bile kullanmadı.

Türkiye​ dün sandığa giderek cumhurbaşkanını seçti. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan​ ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında geçen ikinci tur seçimini Erdoğan kazandı. Sonuçların ardından Millet İttifakı kanadında önemli açıklamalar gelmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​ sabah saatlerinde sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımda, "Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" demişti. 

"ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK BENİM DEFRETİMDE YOK" 

İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümü kutlamalarında konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyetine ilişkin yaptığı konuşma dikkat çekti.  

"Yolda olmak bir tercihtir, yol almak bir tercihtir. Ben zaten yoldayım, o yoldan vazgeçmedim" diyen İmamoğlu, "Şimdi o yolda daha hızlı koşacağım" dedi.  

Geçmişi temsil etmediğini iddia eden İmamoğlu, "Bu yürüyüşe elbise biçmeye çalışanlar olabilir, bu işlerden anlamam. Ben geçmişi temsil etmiyorum. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Klişe benzetmeler benim defterimde yok, hükmü çoktan ortadan kalkmış yargılar bizim düşünce dünyamızda toz zerresi bile olamaz" dedi. 

İmamoğlu ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini bir kere bile söylemeden konuşmasını sonlandırdı.   

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...