Tgrt Haber

İnce'nin adaylıktan çekilme kararına Akşener'den ilk yorum

11 May 2023 19:39 - Güncelleme : 12 May 2023 13:51
İnce'nin adaylıktan çekilme kararına Akşener'den ilk yorum

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı politika gündeminin baş sırasında yer alırken siyasetçilerden de konu hakkında değerlendirmeler geliyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnce'nin kararı için, "İçim acıyarak izledim. Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, Star TV canlı yayında poltika gündemine ilişkin soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce​'nin adaylıktan çekilmesini yorumlayan Akşener, İnce'nin konuşmasını üzülerek izlediğini belirtti. 

Belden aşağı konuların Türkiye​'nin gündeminde çıkması gerektiğini söyleyen Akşener, "Sayın İnce'nin aday olduğu dönemde, zaman zaman eleştirilere maruz kaldığı zamanlarda aday olma hakkına saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir kişiyim. İstifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifaya götüren belden aşağı konuların çok çirkin olduğunu ve Türkiye için bunların artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum. İçim acıyarak izledim. Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz" dedi. 

"SEÇİMİ KAYBETME BAHANESİ" SÖZLERİ

"Milletin gönlüne girememişsek ortaya çıkacak sonuçtan sorumlu olan bizizdir. İnce'nin bir kırgınlığı var, en baştan beri söylüyorum. Benim yorumum bu. 

İnce'nin kararını duyduktan sonra Kılıçdaroğlu'yla görüşmedik. Saat 22.00'de CHP'de bir toplantımız var. Seçim günüyle alakalı. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada bulunduğu davete de çok olumlu baktığımı söylemek isterim." 

İNCE'NİN OYLARI NEREYE GİDECEK?

Muharrem İnce'ye oy vermeyi planyan seçmenin oylarının hangi adaya kayacağı konusunda açıklama yapan Akşener, "Hala oy verilme durumu var pusulada. Oraya basarsanız o sayılıyor. YSK temsilcisi arkadaşlarımızın yaptığı açıklama bu. Yani çekilmenin duyurulmaması durumunda ona verilen oylar geçerliymiş. Ben bilgiyi aktarıyorum. Nereye yarar bu? İnce'ye destek veren seçmenin tutumu o" dedi.  

ERDOĞAN​'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, adaylıktan çekildiğini duyuran Muharrem İnce üzerinden Mİllet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına kasetle geldiğini söyleyen Erdoğan, "Şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? O da herhalde yarın bilemediniz cumartesi günü ortaya çıkar" ifadelerini kullandı. 

14 MAYIS 2023 SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

 

Kaynak: Star TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...