Tgrt Haber

İttifaklarda seçim rüzgarı esiyor! İşte Ankara'da yapılan ince hesaplar: Kürt seçmen potada

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 10:34 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Seçimlere 2 aydan az bir süre kalırken ittifaklar da çalışmalarını hızlandırıyor. Büyüme hamleleri yapan ittifaklar seçmenin gönlünü almak ve iktidara gelebilmek için her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplıyor. Oy oranlarının “Bıçak sırtı” olarak yorumlandığı seçim için işte Ankara kulislerinde yapılan ince hesaplar… 

2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine yaklaşırken ittifaklar da büyüme hamleleri sürdürüyor. Cumhur İttifakı​ bünyesine Yeniden Refah Partisi ile Hüda-par’ı katarken Millet İttifakı​'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu​ da dün Memleket Partisi lideri  Muharrem İnce​ ile görüştü. Ancak Cumhurbaşkanlığı​ adaylığı için 100 bin imza toplayan İnce, adaylıktan çekilmeme kararı aldı. Millet İttifakı'nda bu durumun Kılıçdaroğlu’nun oylarında bir azalmaya neden olacağı görüşü hakim. Peki hem Cumhur hem de Millet İttifakı’nda Ankara kulislerinde neler konuşuluyor? İşte seçimin ince hesapları... 

CUMHUR İTTİFAKINDA DEĞİŞİM RÜZGARI 

Cumhur İttifakı tarafında Kahramanmaraş depremleri öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir önceki seçime göre büyük farkla alınacağı görüşünün yerine “Hata yapılmazsa yüzde 53 alırız” görüşü hakim. Öte yandan muhalefet cephesindeki rekabetin de seçim sonuçlarını belirlemede etkili olacağına dikkat çekiyor. 

AK Parti'de üç dönem arka arkaya milletvekili olanlar yeniden aday olmayacak ve seçmene değişim ve yeni yüzler gösterilecek. Beraberinde Kabine de değişecek.  Ayrıca eş dost, akraba listesi dönemi sona erecek. 

KÜRT SEÇMEN POTADA 

Öte yandan Cumhur İttifakı’nda Kürt seçmen hesabı da öne çıkıyor. Hüda-par’ı Cumhur İttifakına katılmasıyla birlikte özellikle muhafazakar Kürt seçmen hedefleniyor. Ayrıca HDP’den oy alabilecek sürpriz adaylar da konuşuluyor. 

CHP, İYİ PARTİ KRİZİNİ DİZGİNLENMEYE ÇALIŞILIYOR 

Millet İttifakı, Halil İbrahim Sofrası genişleyecek mottosu ile dirsek temaslarını sürdürüyor. Son olarak Kılıçdarıoğlu Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile bir araya geldi. Öte yandan sağ seçmen için DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile iletişim halinde olacak. 

CHP, İYİ Parti ile süren krizin daha fazla dillendirilmemesi ve seçime yoğunlaşılması öncelikli başlıklar olarak öne çıkıyor. Liyakat, adalet ve ekonomi vurgusu kampanyalarda öne çıkacak. 

 

  

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...