Tgrt Haber

Son dakika! İYİ Parti'de Yavuz Ağıralioğlu krizi! Akşener görüşmeyi iptal etti, istifa geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 18:36 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazıyla gündeme gelen İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa edeceğini açıkladı. Yarın, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşerek istifasını sunması beklenen Yavuz Ağıralioğlu'nun bu çıkışı sonrası sonrası İYİ Parti'den "İstifa tek taraflı alınır" sözleri ile cevap geldi. İYİ Parti'nin tutumu üzerine Ağıralioğlu istifa dilekçesini partisine sundu.

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a konuşan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu​, yarın partisinin genel başkanı Meral Akşener​'le görüşüp istifa​ edeceğini bildirdi. 

Ağıralioğlu'nun bu kararı üzerine yarın saat 13.00'da İYİ Parti​ lideri Meral Akşener'le görüşmesi beklenen Ağıralioğlu'nun, istifa haberini televizyondan duyurması üzerine Akşener'in görüşmeyi iptal ettiği belirtildi. 

Gazeteci Candaş Tolga Işık konuyla ilgili bir paylaşım yaparak, "Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesinde tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi" dedi. 

Son dakika! İYİ Parti'de Yavuz Ağıralioğlu krizi! Akşener görüşmeyi iptal etti, istifa geldi

İYİ PARTİ'DEN JET CEVAP 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu'nun istifa kararının ardından, "İstifa tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel Başkanımızla bir görüşme gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı.  

İSTİFA DİLEKÇESİ ORTAYA ÇIKTI 

Yaşananlar sonrasında Ağıralioğlu'nun imzasını taşıyan istifa dilekçesi kamuoyuna servis edildi.

Sosyal medyada istifa mektubuna ilişkin paylaşılan görsellerde, 29 Mart 2023 tarihli ve Ağıralioğlu'nun imzasının yer aldığı "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum" ifadelerinin yer aldığı görüldü. 

Son dakika! İYİ Parti'de Yavuz Ağıralioğlu krizi! Akşener görüşmeyi iptal etti, istifa geldi

NE OLMUŞTU?

Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM'de yaptığı basın açıklamasında Millet İttifakı​'nın cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemine tepki göstermişti.

Ağıralioğlu, "Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, adaylığının dayatılmasına karşı olduğunu belirten Ağıralioğlu, "HDP aday çıkarmayacağını açıkladı. Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" demişti. 

Ağıralioğlu son olarak Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...