Tgrt Haber

İYİ Parti'de 'İdris Naim Şahin' krizi! Kurucu üye sert sözlerle istifa etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Nisan 2023 10:01 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 10:55
İYİ Parti'de 'İdris Naim Şahin' krizi! Kurucu üye sert sözlerle istifa etti

İYİ Parti'nin 14 Mayıs seçimlerindeki milletvekili aday listesi partide krize yol açtı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Ordu'da 1. sıradan aday gösterilmesine tepki gösteren partinin kurucu üyelerinden Nuray Özdemir, sitem dolu sözlerle istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti​, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri​ aday listesini dün akşam Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu. Ancak açıklanan liste bazı partilileri memnun etmedi.

AK Parti döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan İdris Naim Şahin'in Ordu​'da birinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesi il teşkilatında krize yol açtı. İYİ Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve kurucu üyesi Nuray Özdemir istifasını duyurdu.

GAFLARIYLA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bir dönem AK Parti’de siyaset yapan, İçişleri Bakanlığı döneminde potları ve gafları ile tepki toplayan İdris Naim Şahin, bakanlık görevinden alınmasının ardından partiden istifa etti. İstifasının ardından Milat Partisi’ni kuran ancak beklediği ilgiyi göremeyince kurduğu partiden istifa eden Şahin, CHP ile temas kurdu.

Buradan ilgi göremeyen Şahin, Saadet Partisi’ne geçerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi kaybeden Şahin, Genel İdare Kurulu Üyesi olduğu Saadet Partisi’nden istifa ederek bu kez İYİ Parti’ye geçti. Şansını bu kez de İYİ Parti'den deneyen Şahin, Ordu 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

"EMEĞİ HİÇE SAYANLARLA AYNI YOLDA YÜRÜMEM"

Şahin’in adaylığı partide tepkiye sebep oldu. İYİ Parti‘nin Ordu İl Kurucu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı Nuray Özdemir görevinden ve partisinden istifa etti. Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aktif olarak siyaset yaptığım, kurucu üyesi olduğum, 3 yıl mali başkanlık ve il başkan yardımcılığı yaptığım İYİ Parti'den kendime olan saygımdan dolayı istifa ediyorum. Emeği hiçe sayanlarla aynı yolda yürümemin bir anlamı yok."

İYİ Parti'de 'İdris Naim Şahin' krizi! Kurucu üye sert sözlerle istifa etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
osman10 Nisan 2023 13:06

olayların buraya geleceğini sizin gibi değerli bir kardeşimizin bu terbiyesizliği görmesi lazımdı.neyse ucuz kurtulmuşsun. bunların sonu iyi değil.

Sonraki Haber Yükleniyor...