Tgrt Haber

Kaftancıoğlu'ndan 'sandıklara sahip çıkın' çağrısı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 May 2023 17:10 - Güncelleme : 28 May 2023 17:15
Kaftancıoğlu'ndan 'sandıklara sahip çıkın' çağrısı! 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıkların kapanmasına dakikalar kala sandıklara sahip çıkılması konusunda çağrıda bulundu. Kaftancıoğlu, "Saat üçten itibaren kimi ilçelerimizde ve okullarımızda belirli kişiler tarafından birtakım provokasyon çıkarma eğilimlerinde olduğunu gördük. Vatandaşlarımıza oy kullandıkları sandıklarda oylarını takip etme çağrısında bulunuyorum" dedi. 

Türkiye​ ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi​ için sandık başına akın etti. 17.00 itibarıyla sona eren oy kullanma işlemi sonrası sandıklar tek tek açıldı ve oy sayım işlemi başladı. 

Oy verme işleminin sona ermesine sayılı dakikalar kala açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl BaşkanıCanan Kaftancıoğlu​, yurttaşlara 'sandıklara sahip çıkma' çağrısında bulundu. 

Kaftancıoğlu şunları söyledi: 

"Sandıkların kapanmasına yaklaşık 15 dakika kaldı. Şu saate kadar oyunu kullanmamış bütün vatandaşlarımızı geleceklerine bir adım daha yaklaşmak için bir adım mesafesindeki okullarına giderek oylarını kullanmasını bir kez daha seslenerek ifade etmiş olayım. Yaklaşık 15 dakika kaldı. İstanbul'da bugün saat 2 buçuk 3 civarına kadar sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımızın oy kullanma işlemleri tamamlandı. Bu saate kadar yalnızca seçim yasakları kapsamında olan ilçe seçim kurulu kararına rağmen kaldırılmayan görseller haricinde bir olumsuzluk yaşanmadı.

PROVAKASYON İDDİASI 

Ancak saat 3'ten itibaren kimi ilçelerimizde ve okullarımızda belirli kişiler tarafından birtakım provokasyon çıkarma eğilimlerinde olduğunu gördük. Hatta Esenler’de bir okulumuzda sandıktaki bir sonucu itiraz hakkını kullanan bir görevlimizin okuldaki kişilerce darbedildiği, birkaç kaburgasının da kırıldığı bilgisi geldi.

"OYUMUZU KORUMA ZAMANI"

Şimdi atılan her oya sahip çıkma zamanı. Herkese yasal hakları olan, oy kullandıkları sandıklarda sayımı takip etmeye davet ediyorum. İstanbullular adına yaparsa İstanbul yapar diyorum. Oyunuzu verdikten sonra verdiğiniz oyu koruma zamanıdır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...