Tgrt Haber

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşmesi sonrası net olmayan açıklama: Adaylıktan çekileceğimi söylemedim

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Mart 2023 17:40 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile seçim hesapları için bir araya geldi. Memleket Partisi binasına gelen İnce ve Kılıçdaroğlu'nun toplantı sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Biz Halil İbrahim sofrasını da büyütmek istiyoruz" derken, "adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna İnce, "Öyle bir şey demedim" diyerek cevap verdi.

Memleket Partisi​ lideri Muharrem İnce​ ile görüşeceğini açıklayan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, Memleket Partisi Genel Merkezi'e geldi.  

İnce, saat 17.00'de Memleket Partisi Genel Merkezi'ne ulaşan Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşılarken Kılıçdaroğlu'naCHP​ Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel de eşlik etti. 

Görüşme sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızla birlik yaşanan sorunlarla ilgili hazırladığımız kanun teklifiyle ilgili bilgi de verdik. Biz Halil İbrahim sofrasını da büyütmek istiyoruz. Yaşanan sorunları istişare ettik” dedi.

Muharrem İnce de görüşme sonrası şu ifadeleri kullandı;

"Değerli arkadaşlar, bizler Memleket Partisi olarak ittifaklar olarak ilke etrafında olmalıdır. Biz bir Atatürk’ü tartıştırmayız, iki teröre karşı mesafeliyiz. Biz kadın hakları konusunda kararlıyız. Biz Türkiye’de yine mültecilerin gönderilmesi üzerine çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz bunlar, duruşumuz bunlar. İlkeler etrafında memleketi ayağa kaldırabiliriz. Yine inandığımız bir şey var Erdoğan gitmelidir"

"GENEL BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM"

"Ortak aklı temsil etmemektedir, kibirlidir. Akla inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır. Bu konuda her tür görüşümüzü açık ve net biçimde ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkanı’na ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

Adaylıktan çekilecek misiniz sorusuna İnce, “Hayır öyle bir şey demedim. Biz Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” dedi. 

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşmesi sonrası net olmayan açıklama: Adaylıktan çekileceğimi söylemedim

ZAMAN DARALIYOR! SON GÜN 30 MART 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre, 30 Mart Perşembe gününe kadar itirazlar devam edecek. 31 Mart Cuma günü ise kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanacak. Bu nedenle 30 Mart mesai bitimine kadar adaylıktan çekilmezse Muharrem İnce'nin ismi oy pusulasında yer alacak.

"KAZAN-KAZAN OLUR"

TGRT Haber'de İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesini değerlendiren CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek, "Sayın Muharrem İnce'yi CHP'nin dışında olarak görmüyorum. Yıllarca birlikte çalıştık. CHP'nin tabanından gelen biri. El sıkışacaklarını ve kazan-kazan yönetimiyle sonuçlanacağını düşünüyorum. İnce'ye sözcülük veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakışacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...