Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan 'Bayraktar' mesajı: Babalarıyla olan fotoğrafı paylaşmadım

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
29 Nisan 2023 23:53 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 00:07

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi yapacağına yönelik vaadini eleştiren Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a cevap verdi. "Onlar da benim söylediğim şampiyonlar liginin parçası olacak. Onları niye dışlayalım?" diyen Kılıçdaroğlu, Selçuk ve Haluk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar ile fotoğrafı olduğunu ve aileden izin almadığı için paylaşmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçime 14 gün kaldı. Programlarını sıklaştıran liderler, son düzlükte seçmenin gönlüne girmek için var gücüyle çalışırken bir yandan da TV programlarında seçim​ gündemini değerlendiriyor. 'Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi' yapma vaadi ile gündeme gelen Kılıçdaroğlu​ da Habertürk canlı yayınında gündemi değerlendirdi. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TEKNOFEST​'in başladığı hafta, "Atatürk Havalimanı" başlığıyla paylaştığı video tartışmalara sebep oldu. Paylaşımında Atatürk Havalimanı​'nın havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyuran Kılıçdaroğlu, Bayraktar​ ailesi tarafından eleştirildi. 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…" derken, "Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Bayraktar'a verdiği cevapta, "Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş" diyerek cevap verdi. 

"BABALARIYLA FOTOĞRAFIM VAR" 

Bayraktar'ın kendisi hakkındaki eleştirileri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, Selçuk ve Haluk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar ile fotoğrafı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğu, "Bayraktarların Türkiye için ne kadar önemli şeyler yaptıklarını anlattım. Beni dinlememişler. Babası hayatta iken yanlarına gittim. Çok güzel ve nitelikli ekibi vardı. Orada fotoğraflar çektirdik. Aileden izin almadığım için fotoğrafları paylaşmadım. Ben asla ve asla onlar da benim söylediğim şampiyonlar liginin parçası olacak. Onları niye dışlayalım? Onlara her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

ÖZDEMİR BAYRAKTAR KİMDİR?

1949 yılında Sarıyer’in Garipçe köyünde doğan Özdemir Bayraktar, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne giren 1972 yılında mezun oldu. 

Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığı görevini yürüterek içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Bayraktar' mesajı: Babalarıyla olan fotoğrafı paylaşmadım

Türkiye’nin sanayi sektöründe öncü rol üstlenen birçok fabrikanın (Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel vb.) kuruluş ve yeni yatırımlar aşamasında teknik yönetici görevlerinde çalıştı.

1984 yılında Baykar Makina’nın kuruluşunda yer aldı. Baykar’ın milli ve özgün İnsansız Hava Aracı teknolojisi geliştirmesi atılımında öncü rol üstlenen Özdemir Bayraktar, bu projelerin hayata geçirilmesinde tasarım aşamasından prototip aşamasına, imalat aşamasından yatırım planlamasına kadar her aşamada aktif olarak yer aldı.

Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara liderlik yaptı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’ya karakterini veren özgün tasarımların da sahibidir.

Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görüldü.

 

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...