Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu İnce'ye adaylıktan çekil dedi mi? İnce’ye yakın isim görüşmenin perde arkasını anlattı: Teklif değil dosya verildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 15:35 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Seçimlere yaklaşırken muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri İnce ile dün görüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye adaylıktan çekilmesi yönünde bir teklifte bulunmadığı iddia edilirken öte yandan her iki liderin anlaştığı yönünde iddialar da söz konusu. Peki anlaşma sağlandı mı? İşte görüşmenin perde arkası! 

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​'yi Memleket Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İki liderin basına kapalı olarak gerçekleşen toplantısı 1 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan İnce ise "Memleket Partisi olarak ittifaklar olmalıdır, menfaat ittifakları olmamalı ilke ittifakı olmalıdır" ifadelerini kullanması akıllarda soru işareti bıraktı. Bir süredir CHP​ kanadından İnce’ye oyların kayacağı endişesi ile adaylıktan çekilmesi yönünde baskı yapılıyordu. ÖCem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan gazeteci Şaban Sevinç ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses görüşmenin perde arkasını anlattı. 

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI 

“Görüşme bir muhabbet, sohbet eşliğinde geçti” diyen Sevinç, toplantının detaylarını şöyle anlattı: “Kılıçdaroğlu CHP’nin hazırladığı deprem yasa taslağını İnce’ye vermiş. Seçime birlikte girelim denmemiş, bu konu hiç açılmamış. CHP ekibinden bir teklif ve müzakere önerisi gelmemiş. Tamamen nezaket çerçevesinde yapılmış bir ziyaret. Kılıçdaroğlu, İnce’yi makul bir teklifte bulunarak kendi cephesine çekebilseydi seçim birinci turda bitebilirdi, şu saatten sonra ilk turda seçimin tamamlanmasını beklemiyorum.” 

SEÇİME 4 ADAYLA GİDİLECEK 

Sevinç, İnce’nin adaylıktan çekileceğini düşünmediğini söyleyerek “Seçime 4 adayla gidilecek gibi görünüyor. İnce kendi yolunda yürüyecek. Bu netleşmiş gibi görülüyor” dedi. İnce’nin seçimlere etkisini anlatatn Sevinç, şunları söyledi: “İnce’nin CHP’den ayrılmasını gerektiren birtakım tartışmalar yaşandı. Kılıçdaroğlu ile İnce arasında derinleşmiş siyasal farklılıklar var, bu yüzden ayrılık olmuştu.”

MUHALEFETİN HATA YAPMA POTANSİYELİ MEVCUT 

Seçimin favorisinin Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Sevinç, “Muhalefet hata yapmazsa ve Erdoğan’a koz verilmezse Kılıçdaroğlu kazanabilir. Ancak muhalefette hata yapma potansiyeli var. CHP’de milletvekili aday adaylarına dikkat etmeli, buralarda hata yapılırsa seçime mal olabilir.”  

HDP’nin pozisyonuna millet alıştını belirten Sevinç, “İttifakın içinde değil ama dışından destek veriyor. Hiçbir görünür ve bilinir bir talebi yok” diyerek şu tespitlerde bulundu: “Meclisi muhalefetin alacağına dair kanaat var, HDP’yi de katılırsa Memleket Partisi olursa muhalefet ağırlıkta olur. Toplam muhalefet, iktidara göre Meclis’te çoğunluğu elde edebilir” dedi. 

PAZARLIK OLABİLİR 

Ercan Gürses, görüşmenin detaylarını şöyle anlattı: “Muharrem İnce’ye yakın kaynaklar 15 gün önce Kılıçdaroğlu’nun danışmanının İnce’ye gittiği, İnce’nin anlaşmak için ne tür şartlar koyacağı şeklinde bir zemin yokladığı ancak bir haberleşme olmadığı yönünde bilgiler var. Bu toplantıda da bir teklif gitmediği yönünde.” Kılıçdaroğlu ile İnce’nin anlaştığına ve 2 bakanlık ve 5 milletvekilliği talep ettiğine yönelik son dakika iddialarını değerlendiren Gürses, “Olabilir, açık kapı bırakmak gerekir. Muharrem İnce’ye yakın bir isimle görüştüm. Bir pazarlık olacak gibi.” 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...