Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: Kandil'in mesajları bana yaramaz

08 May 2023 23:45 - Güncelleme : 09 May 2023 10:20

Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil'in kendisine yön açık destek vermesiyle ilgili sessizliğini ilk kez bozdu. Kandil'den gelen mesajın kendisine yaramayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Terör örgütü kalkıp da 'ben seni destekliyorum' diyorsa aslında bu karşı tarafı destekliyorum demektir" dedi. 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesinde demeç savaşları devam ediyor. NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu​, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın kendisine yönelik, "Bunları Kandil​ destekliyor" sözlerine cevap verdi. 

"KANDİL'İN MESAJLARI BANA YARAMAZ"

Altı gün sonra Türkiye'de değişimin yaşanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda kazanacaklarını söyledi. İktidarın kendisine yönelik, "Adaylığını Kandil destekliyor" sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Kandil'den Millet İttifakı'nı desteklemeye yönelik bir açıklama kimin işine yarar? Bizi mi destekliyorlar, onları mı destekliyorlar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp da 'ben seni destekliyorum' diyorsa aslında bu 'karşı tarafı destekliyorum' demektir" dedi. 

'NEDEN PKK​ DEMİYOR' POLEMİĞİ 

"'Terör örgütünün adını niye seslendirmiyorsun' diyorlar. Açın MSB'nin, TSK'nın sitesini "bölücü terör örgütü" ifadesini kullanırlar. 

Bunlar kendi çocuklarını paralı askere gönderdiler, ben göndermedim. Şimdi onlar mı vatansever ben mi? Suriye'de 34 askerimiz şehit edildi, Putin'in kapısında nefes aldı. Yahu şehit edilen bizim askerlerimizi, senin orada ne işin var? Gitti, kordiroda bekletti, kronometreyi çalıştırdı. Hani dünya lideriydin!" 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...