Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan 2. tur hazırlığı! Seçim kampanyasının başına iki kilit ismi getirdi

16 May 2023 15:47 - Güncelleme : 16 May 2023 16:06
Kılıçdaroğlu'ndan 2. tur hazırlığı! Seçim kampanyasının başına iki kilit ismi getirdi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2.tura kalması sonrası Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplantı gerçekleştirildi. Alınan karar göre, seçim kampanyasının başına İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'nun getirildiği iddia edildi.

Milyonların merakla beklediği 14 Mayıs seçiminde, cumhurbaşkanı ilk turda seçilemedi. İkinci tura bırakılan seçim​ 28 Mayıs pazar günü gerçekleştirilecek. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan​ ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun yarışacağı ikinci tur öncesi başkentte hareketli saatler yaşanıyor.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

KAMPANYA İMAMOĞLU​ VE KAFTANCIOĞLU'NA EMANET EDİLECEK

Kulislere göre bu turda kampanya, seçim güvenliği ve verileme İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na emanet edilecek. Yerel seçimlerde başarı getiren İstanbul modeli tüm Türkiye'de uygulanacak.

Kılıçdaroğlu'ndan 2. tur hazırlığı! Seçim kampanyasının başına iki kilit ismi getirdi

"CHP İKİNCİ TURA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkezinde yaşanan yoğunluğa ilişkin son haberleri aktaran Halk TV muhabiri Şeyma Paşayiğit, "CHP'deki sessizlik yerini hareketliliğe bıraktı. CHP'de ikinci tura ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. CHP, kesin olmayan sonuçlara göre parlamentoya 169 milletvekilini taşıdı. Listelerde diğer partilerin vekilleri de var.

KURMAYLAR SİNAN OĞAN İLE İLETİŞİM HALİNDE

Merak edilen konulardan bir tanesi Sinan Oğan. Buradaki kurmaylar Sinan Oğan'la iletişim halinde olduklarını söylüyorlar. Diplomasinin yürüdüğünü ifade ediyorlar. Önümüzdeki gün ya da saatlerde bir görüşme olabilir.

"YENİ SEÇİM KAMPANYALARI BAŞLATILMIŞ OLACAK"

Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezde. İmamoğlu da Ankara'ya geldi. Manur Yavaş'ın da gelmesi bekleniyor. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu toplantı halinde. Teröre ve mültecilere ilişkin söylemler daha da netleşecek, bunu söyleyebiliriz. Yeni seçim kampanyaları başlatılmış olacak. Sandığa gitmeyen seçmenler için ev ev dolaşılacak" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...