Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu’ndan ‘İnce’ plan! CHP kulislerinde konuşulan çarpıcı iddia

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 13:53 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun seçim yol haritası netleşti. Memleket Partisi lideri İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzaya erişmesinden sonra CHP’de olarak bölünecek korkusu yaşanıyor.  Oy kaybı yaşamak istemeyen Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşmeyi planlıyor. Ancak seçim pusulasının netleşmesine az bir süre kaldı. İşte CHP kulislerinde çok konuşulan Kılıçdaroğlu’nun 'İnce' planı… 

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarını böleceği iddiasıyla Muharrem İnce’ye baskılar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı​ adaylığı için 100 bin imza toplayan İnce’nin Kılıçdaroğlu lehine çekilip çekilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Öte yandan seçim pusulasının netleşmesine az bir süre kaldı. Peki Kılıçdaroğlu nasıl bir yol izeleycek? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, CHP​ kulislerinde çok konuşulan Kılıçdaroğlu’nun 'İnce' planını paylaştı. 

KRİTİK GÜN CUMA 

Kılıçdaroğlu’nun İnce ile bir görüşme yapmasının beklendiğini hatırlatan Sözcan, kritik kulis bilgilerini şöyle paylaştı: “Kılıçdaroğlu, nasıl ki Milli Yol Partisi, Türkiye Bağımsız Partisi, HDP ile görüştüyse aynı çerçevede İnce ile de görüşecek. Ancak burada farklı bir durum var. Bu mahallede İnce üzerinde yoğun bir baskı söz konusu. Kılıçdaroğlu’nun oylarını bölebileceğine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. İnce, buna karşın baskılara direniyor. Kılıçdaroğlu gelirse büyüğüm, ağabeyimdir, söyleyeceklerini dinlerim demişti. CHP kulislerine göre Kılıçdaroğlu, görüşmede adaylıktan çekil ifadesini kullanmayacak, ziyaretin genel maksadı desteğinizi bekliyorum şeklinde olacak. Ayrıca şöyle bir durum  var. Yüksek Seçim Kurulu geçici Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. Cuma gününe kadar Cumhurbaşkanı listelerinin kesinleşmesi gerekiyor. Şayet Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi ikna etmek gibi bir hedefi varsa cumadan önce mutlaka ziyaret etmesi lazım. Cumadan sonra yapılan bir görüşmede diyelim ki İnce adaylıktan çekildi, ancak pusulalar baskıya gitmiş olacak. O zaman pusuladan İnce silinecek mi, silinmeyecek mi? Silinmezse seçmende kafa karışıklığına neden olabilir. Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi ikna etmek gibi bir niyeti varsa cumaya kadar bu ziyareti yapması gerekir.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...