Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İnce itirafı: Mitinge davet edecektim ama ulaşamadım 

12 May 2023 22:34 - Güncelleme : 13 May 2023 00:40

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirilen Ankara mitingi hakkında çok konuşulacak bir itirafta bulundu. Ankara mitingine adaylıktan çekilen Muharrem İnce'yi çağırmak için aradığını söyleyen Kılıçdaroğlu, İnce'nin telefonuna ulaşamadığını söyledi. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 2 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili​ tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde hakkında ‘kaset’ iddiaları ortaya atılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararı aldı. İnce'nin, bugün gerçekleşen Millet İttifakı'nın Ankara mitingine katılacağı yönünde çıkan haberlerden sonra Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu. 

"MİTİNGE GELMESİNİ İSTERDİM"

"İnce ile kısa da bir sohbetimiz oldu" diyen Kılıçdaroğlu "Bugün Ankara'daki mitinge davet etmek içinde aradım ama ulaşamadım. Ben Muharrem Bey'in oraya gelmesini, Halil İbrahim Sofrası'na davet ettiğimizi bilmesini isterim" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçim öncesi bütün yurttaşlarımdan şunu bekliyorum, herkes oyunu kullansın. Bu seçim​ sıradan bir seçim değil. Ya demokrasiyi gerçekten getireceğiz ya da demokrasiyi tarihin çöpüne atacağız. Eğer muhalefet kazanırsa darbe olacak dediler. Sayın Erdoğan'ın da diğerlerinin ifadeleri ürkütücü. Sandığa gidip oy kullanacağız. Bütün bunlara baktığımızda elbette kaygılanmamak mümkün değil." 

"SEÇİM İÇİN CİDDİ HAZIRLIK YAPTIK"

"Tam bir güvenlik içinde sonuçlar belli olacak. Tüm oy kullanılacak yerlerde gönüllü avukatlarımız olacak. Bu seçime ilk kez bu kadar gerçekten ciddi bir çalışmayla yaklaştık ve bu çalışmayı 1.5 yıllık süre sonunda tamamladık. Partimizde özel çalışmalar yapıldı, eğitimler verildi, denemeler yapıldı. Sonucu bize bildirin dendi. Tam 4 kez deneme yapıldı. İlk kez bu kadar ciddi hazırlık yaptık."

ÇELİK YELEK GİYDİ Mİ? 

"Ayrıntı vermek istemem. Pek çok kanaldan isimler geliyor. Hemen İçişleri Bakanlığına bildiriyoruz. Koruma arkadaşlar var, onlar da dikkat ediyor. Son 7-8 mitingden başlayarak güvenlik önlemlerinin artırıldığını görüyorum. Miting alanına gelen yurttaşlar daha iyi aranıyor. Bütün polis arkadaşlara teşekkür etmek görevim. Gerçekten büyük bir fedakarlıkla görevlerini yapıyorlar."

RUSYA'YA UYARISI! 

"Rusya'dan yapılan açıklama için teşekkür ederiz. Karışmayacağız diyorlar. Orada bir sorunumuz yok. Başka bir ülkenin iç işlerine müdahalesini kabul etmeyiz. Bizim Rus halkıyla sorunumuz yok. Tweet'te de onlara Rus dostlarım dedim. Bu uyarıyı yapmak benim görevimdi. Bize ulaşan bilgilerin ardından uyarı yapmak zorunda kaldık." 

'BİTCOIN ÜZERİNDEN PARA GÖNDERİYORLAR'

"Dijital müdahale için yurt dışındaki hacker'larla anlaştıklarını biliyoruz. İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin bir kurumu. Bunların hiçbirisi devlet memuru değil, sarayın memuru. İletişim Başkanısın. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin iletişimini yapacaksın. 'Acaba seçimi saray nasıl kazanır?' bunun üzerine çalışıyorlar. Bitcoin üzerinden para gönderiyorlar. Çürüme her alanda görülüyor. Her alanda da nitelikli, ülkesini seven bürokratlar da var."

'MUHARREM İNCE'Yİ ARADIM AMA ULAŞAMADIM'

"Montajlar ve diğer şeylerle bel altı vuruşlar doğru değil. Cesaretin varsa çıkarsın karşısına. Montajlarla insanları karalamanın doğru olmadığını düşünen birisiyim. Son 24 saatte Muharrem İnce ile görüşmedim. Hastaneye yattığında görüştüm. Kısa da bir sohbetimiz oldu. Bugün Ankara'daki mitinge davet etmek içinde aradım ama ulaşamadım. Ben Muharrem Bey'in oraya gelmesini, Halil İbrahim Sofrası'na davet ettiğimizi bilmesini isterim. Muharrem İnce beni destekliyor mu bilmiyorum. Destekleme konusunda görüşmemiz olmadı."

'5'Lİ ÇETELER TÜRKİYE'Yİ SOYDU'

"Devleti adaletle yöneteceksiniz. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. İlla seni alacağım mahkum edeceğim. Yok öyle bir şey. Onu yargıç yapar, siz yapamazsınız. Hiç kimse hakkıyla kazandığı bir şey asla kaybedemez, ona izin vermeyiz. Kim kaybeder? Uyuşturucu baronları. Köklerini kazıyacağım. Bu ülkede olmayacaklar. Onu da hukuk içinde yapacağız. 5'li çeteler Türkiye'yi soydular. Yurt dışına götürülen paraların tamamını geri getireceğiz."

14 MAYIS​ 2023 SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI​ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 

 

Kaynak: FOX TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...