Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan "Süleyman Şah Türbesi" sözü: İktidara geldiğimizde...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 14:39 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 17:14
Kılıçdaroğlu'ndan "Süleyman Şah Türbesi" sözü: İktidara geldiğimizde...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Çanakkale'de yaptığı konuşmada, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan topraklarına getirme sözü vererek, "Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına geri götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz oraya. Bizim milliyetçiliğimiz onların ki gibi lafta değil bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit'e bakacaklar." dedi.

Millet İttifakı​ Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Çanakkale​'de konuştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada seçim​ sonrası için vaatlerini bir kez daha paylaştı. "Yeni bir iklimi bu ülkeye getireceğiz. Kucaklaşacağız, ayrışmayacağız, bir olacağız" diyen Kılıçdaroğlu, 'Bayrağımız ve vatanımız iki kırmızı çizgimizdir' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları şu şekilde:

"MİLLİ KURTULUŞ SAVAŞI VEREN ÜLKE BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ"

Çanakkale'deyiz, Çanakkale'nin bizim tarihimizde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimiz sayesinde Çanakkale geçilmedi. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür. 1915'te bir tek düşman askeri Çanakkale'yi aşamadı. 3 yıl geçti, tek kurşun atılmadan aynı düşman gemileri Dolmabahçe'de demirlediler. Tek adamın, tek bir insana verilen yetkinin ülkeyi ne hale sürükleyeceğini anlamanız için anlattım. Biz tek adam rejimine karşıyız. Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Milli Kurtuluş Savaşı veren ülke bir kişiye teslim edilemez.

"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ VATAN TOPRAĞINA GETİRECEĞİZ"

CHP'nin iki kırmızı çizgisi var; bayrağımız ve vatanımız. Onlar Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdı. Bunu yapanlar asla milliyetçi olamaz, vatansever olamaz. Benim bu millete sözüm var. İktidar olduğumuzda göreceksiniz Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz.

Kılıçdaroğlu'ndan

"GATA'YI VE ASKERİ HASTANELERİ AÇACAĞIZ"

Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. Hastanelerini elinden aldılar. Bir ordunun hastanesi yoksa ciddi sorun var demektir. Bir hafta göreceksiniz, GATA'yı açacağız, askeri hastaneleri açacağız. Biz ordumuzun ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Kime hizmet ettiklerini de gayet iyi biliyorum. Ayın 14'ünde bugün işim var diye düşünmeyin. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve sahip çıkın. Sandıkların tamamına sahip çıkacağız.

"TÜRKİYE'NİN LÜKSE İHTİYACI YOK"

Kırsalda çalışan gençler ve kadınlar unutmasınlar; bunların sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Üretiyor musun kazanacaksın; sen kazanırsan Türkiye kazanacak. Senin primini biz ödeyeceğiz. Yeni bir iklimi bu ülkeye getireceğiz. Kucaklaşacağız, ayrışmayacağız, bir olacağız. Ne derlerse desinler biz ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı biliyoruz.

İklim değişikliği var. Yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. THK'nın bunu yeteri kadar yapamadığını biliyoruz. Size söz. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım. Bizim lükse ihtiyacımız yok.

Kılıçdaroğlu'ndan

"5'Lİ ÇETELER HAZIR OLSUNLAR"

O ABD, İngiltere'ye gönderdikleri paranın tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim. 5'li çeteler beni istemezler, engellemek isterler. Size sözüm; 5'li çeteler değil, beş binli çeteler olsa kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. O 5'li çeteler hazırlıklı olsunlar. Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları.

Size düşen görev insanları ikna etmek, sandığa getirmek ve oy kullanmalarını sağlamak. Bunu yaptığınız zaman en büyük çalışmayı gerçekleştirmiş olacaksınız. 5'li çetenin hortumları kesilir, sosyal yardımlar aynen devam eder.

Biz günün 24 saati çalışıyoruz. Altı lider bir aradayız. Beraber mücadele edeceğiz. Türkiye'nin yeni bir atılıma, büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. İlk bir hafta içerisinde Siyasi Ahlak Kanunu Meclis'e getireceğiz. Halkın cebine bağlı hortumları keseceğim.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...