Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde CHP-HDP bayrakları yan yana

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 May 2023 16:30 - Güncelleme : 03 May 2023 13:26
Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde CHP-HDP bayrakları yan yana

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da düzenlediği mitingde çarpıcı kareler ortaya çıktı. Miting alanında CHP ve HDP bayraklarının yan yana sallanması dikkat çekti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 gün kala peş peşe miting düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın HDP ile iş birliği yaptığı gerekçesiyle sık sık eleştirdiği CHP lideri Kılıçdaroğlu, miting için gittiği Van​'da HDP bayraklarıyla karşılandı.

HDP'LİLER YALNIZ BIRAKMADI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan ve CHP liderini destekleme kararı alan HDP de mitingde Kılıçdaroğlu'nu yalnız bırakmadı. Şehrin girişinde CHP liderini karşılayan HDP'liler, miting alanında da yerlerini aldı.

Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde CHP-HDP bayrakları yan yana

CHP-HDP BAYRAKLARI YAN YANA

Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde dikkat çeken bir manzara ortaya çıktı. Miting alanında CHP ve Türk bayraklarının yanı sıra HDP ve Yeşil Sol Parti bayrakları yan yana dalgalandı.

Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde CHP-HDP bayrakları yan yana

İMAMOĞLU'NDAN DEMİRTAŞ MESAJI

Van mitinginde sahneye çıkan ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısı yapan İmamoğlu, "Biz devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız" dedi.

Kayyum düzenine son verileceğini kaydeden İmamoğlu, "Adaletin Ekrem'i de olmaz Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Bunun adı özgürlük seçimidir. Bunun adı kucaklaşma seçimidir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: KAYYUM DENEN GARABETİ BİTİRECEĞİM

İmamoğlu'nun ardından "Başkan Kemal" sloganları eşliğinde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanlarına sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim" dedi.

Vanlıların bütün sorunlarını bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanlarına sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim. Yeter artık ya, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ayrılık gayrılık bize hiçbir şey vermedi. Biz beraber olacağız. Devletin dini adalettir adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...