Tgrt Haber

Liste krizine sebep olan CHP'li başkan istifa etti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Nisan 2023 20:26 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 20:40
Liste krizine sebep olan CHP'li başkan istifa etti

14 Mayıs seçimleri için sandık kurulu listelerini YSK'ya geç teslim ettiği için 400'den fazla sandıkta görevli bulunduramayacak olan CHP'de sorumlu ilçe başkanı istifasını verdi. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, CHP Genel Merkezi’nin talebi ile istifa etti. 

Denizli​'de Yüksek Seçim Kurulu​'na vermesi gereken listeleri 5 dakika gecikme ile teslim eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, CHP​ Genel Merkezi'nin talebi üzerine istifasını sundu. 

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yazılı bir açıklama yaparak, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından seçim kuruluna sunulan görevli listesinin, yedekleri ile birlikte sisteme girildiğini ancak daha sonra reddedildiğini iddia etti.

Bu konudaki yasal sürecin sürdüğünü belirten Horzum, 14 Mayıs'ta sandıkları korumak için sahada olacaklarını ifade etti. 

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN" 

Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonucunu beklediklerini bildiren Horzum, "Genel merkezin talebi doğrultusunda Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı görevinden istifa etti. 2 gündür partimizi arayarak endişelerini dile getiren ve görev almak isteyen partililerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 25 bin üyemiz ve aydınlık Türkiye isteyen vatandaşlarımızla sandıkları güvende tutacağız. Örgütümüz görevinin başında ve her sandıkta en az 3 görevli ile sandıklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu olaydan daha da güçlenerek çıkacağız" ifadelerini kullandı.  

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...