Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den geri adım! 'Üzerime çok gelindi'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Mart 2023 23:02 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den geri adım! 'Üzerime çok gelindi'

100 bin imza toplayıp Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde kendisine gelen eleştiriler üzerine sarf ettiği "Sözde sanatçılar" demeci üzerine özür mesajı yayımladı. Üzerine çok gelindiğini belirten İnce, "Bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimive 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 48 gün kala siyaset gündeminde hareretli dakikalar yaşanırken liderlerin sosyal medya paylaşımları gündem oluyor. Son olarak Memleket Partisi​ lideri Muharrem İnce​'nin sanatçıları hedef aldığı paylaşımı kamuoyunda tepkilere neden oldu. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığını açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Sözde sanatçılar" ifadesini kullandı. İnce'nin bu sözleri, Fazıl Say​, Şahan Gökbakar ve Gökhan Özoğuz gibi birçok sanatçı​ tarafından eleştirildi. 

İNCE'DEN GERİ ADIM!

Sosyal meyda paylaşımlarıyla gençleri hedefleyen Muharrem İnce, sanatçılara sarf ettiği sözler nedeniyle özür mesajı yayımladı. John Steinbeck'ten bir alıntı yapan İnce, 'Sözde sanatçılar' ifadesinden dolayı bütün sanatçılardan özür dilediğini açıkladı.

https://twitter.com/vekilince/status/1640433117604225028

İnce, özür mesajında şu ifadelere yer verdi;

John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır.

NE OLDU? 

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza topladıktan sonra açıklama yapan İnce konuşmasında kendisini eleştirenlere tepki göstererek "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar... Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz'da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler..." ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...