Tgrt Haber

Son dakika! Meral Akşener kürsüden kurşun fırlattı, partililere seslendi: Söz mü?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
05 Nisan 2023 13:45 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 14:33

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırının ardından çok sert açıklamalarda bulundu. Elindeki kovanları yere fırlatan Akşener, partililere seslenerek "Tüm mermilere göğüs gerip; milletimize güneş olacaksınız! Söz mü?" ifadesini kullandı.

İYİ Partiİstanbul İl Başkanlığı​'na isabet eden kurşunun ardındanMeral Akşener partisinin grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. Saldırı sonrasında başlayan polemiğe ilişkin değerlendirmelere bulunan Akşener ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sıraladı. "Recep Bey çıkmış benden özür bekliyormuş" diyen Akşener, "Utanmasan mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden özür dileyeceğim, öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan! Çok beklersin!" dedi. 

Elindeki kovanları yere fırlatan Akşener, partililere seslenerek Akşener şu ifadeleri kullandı;

“BİZİ BU KURŞUN MU DURDURACAK?”

  • Soruyorum sizlere! Bunca engeli, aştıktan sonra; Şimdi bize, bu kurşun mu dur diyecek? Söyleyin! Sinan Ateş durdu mu? Bunca tehdide, direndikten sonra; Şimdi bizi, bu kurşun mu korkutacak? Söyleyin!
  • Ömer Halisdemir, korktu mu? Bunca ahlaksızlığa, göğüs gerdikten sonra; Şimdi bizi, bu kurşun mu sindirecek? Söyleyin! Özgecanlar, Şuleler, Cerenler sindi mi? Bunca tuzağı bozduktan sonra; Şimdi bizi, bu kurşun mu öldürecek?
  • Söyleyin! Gaffar Okkanlar, Uğur Mumcular, öldü mü? Bunca hainliğin, üstesinden geldikten sonra; Şimdi bizi, millî misakımızdan, bu kurşun mu vazgeçirecek? Söyleyin!
  • Eren Bülbüller, Yasin Börüler, Aybüke Öğretmenler, vazgeçti mi? Bunca nifakı, bunca fitneyi, hakikatin ışığıyla yendikten sonra; Şimdi bizi, bu kurşuna, adres verenler mi ayıracak?
  • Söyleyin! Hilalle yıldız hiç ayrıldı mı? O zaman; bugün, burada, sizlerden bir söz istiyorum! Bu sözü; Törenize, atanıza uyarak verin! Bu sözü; İmanınıza, vicdanınıza sorarak verin! Bu sözü; Aklınızı ve kalbinizi duyarak verin! Kıvılcımdan ateş olacaksınız! Söz mü?
  • Tüm tehditlere, tüm iftiralara direneceksiniz! Söz mü? Tüm mermilere göğüs gerip; Milletimize güneş olacaksınız! Söz mü? 15 Mayıs günü burada; Gülmeyen yüzleri güldürmek için, Susmuş sesleri haykırmak için…
  • Çöken karanlığı dağıtmak için, 40'dan 40 bin olacaksınız! Söz mü? Türkün Türküsü olacaksınız! Söz mü? Milletin Şiiri olacaksınız! Söz mü? Bilge Kağan'ın, Kürşad'ın, Fatih'in torunları! Mustafa Kemal'in çocukları! Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları!
  • Bu millet, 15 Mayıs sabahı; 21 yıldır, kendine biçilen deli gömleğini, yırtıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; istibdadın çürük zincirlerini, kırıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; hep bir ağızdan, “Hürriyet!” diye haykıracak.
Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...