Tgrt Haber

Son dakika! MHP, milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 10:20 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 11:08

Son dakika haberi: MHP'nin milletvekili aday listesini Semih Yalçın ve Fethi Yıldız beraberindeki heyetle YSK'ya teslim etti. Daha sonrası açıklamalarda bulunan Yıldız, "Zafer Türk milliyetçilerinin, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın olacaktır" dedi.

14 Mayıs'ta yaplacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimine sayılı günler kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun aynı zamanda seçim takvimi de işlerken Cumhur İttifakı'nda yer alan Milliyetçi Hareket Partisi​ (MHP) milletvekili aday listesini kamuoyu ile dün akşam paylaştı. YSK’ya tslim edilen adaylarını listesinde her zaman olduğu gibi MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye’de 1’inci sıradan aday oldu.

YILDIZ: ZAFER MHP'NİN VE CUMHUR İTTİFAKI'NIN OLACAKTIR

Milletvekili aday listesini YSK'ya teslim eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız daha sonrasında kameraların karışısına geçerek açıklamalarda bulundu. Yıldız, "14 Mayıs pazar günü yapılacak seçimde milletvekili adaylarımızın listesini YSK'ya sunmuş bulunuyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasına diler, aziz milletimize güveniyoruz" dedi.

Seçim barajı yüzde 7'ye düşürüldüğünü hatırlaran Yıdlız, "ilk defa bu seçimde kullanılacaktır. Böylece daha fazla partinin ve fikrin temsil edilmesi amaçlanmıştır. Bu yapılar hepinizin bildiği gibi CHP'ye iltica etmişlerdir. MHP'nin kurumsal kimliği her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız. 14 Mayıs'ta milletmiz tercihini Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullanacaktır. Zafer Türk milliyetçilerinin, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın olacaktır" ifadelerini kullandı.

5 VEKİL YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ

MHP’de 27’nci yasama döneminde milletvekili olan 48 isimden 43’ü 28’inci dönem için yeniden aday gösterildi. Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve Konya Milletvekili Esin Kara yeniden aday gösterilmeyen 5 isim arasında yer aldı.

600 ADAYDAN 76’SI KADIN

MHP’nin aday gösterdiği 600 milletvekilinden sadece 76’sı kadın adaylardan oluştu. Buna göre tüm adayların sadece yüzde 12,6’sı kadın. MHP ayrıca Çankırı, Kahramanmaraş, Aydın, Muğla, Nevşehir ve Tunceli olmak üzere 81 ilin 6’sında kadınları ilk sırada aday gösterdi. 2018 seçim sonuçları baz alındığında 3 kadın adayın seçilebilecek yerlerde aday gösterildiği görüldü. Bu isimler Çankırı birinci sıra adayı Pelin Yılık, Kahramanmaraş birinci sıra adayı Zuhal Karakaş Dora ve Adana ikinci sıra adayı Ayşe Sibel Ersoy oldu.

Öte yandan Yeniden Refah’ın kendi logo ve adayları ile seçime girme kararının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin aynı tavrı takınacağını açıklamış ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da  vekil listesi çalışmalarının tamamlandığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...