Tgrt Haber

MHP'nin seçim beyannamesi hazır! Afetle mücadele başlığına ağırlık verildi

12 Nisan 2023 11:55 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 12:00
MHP'nin seçim beyannamesi hazır! Afetle mücadele başlığına ağırlık verildi

MHP, seçim beyannamesini hazırladı. Beyannamede afetle mücadele, terörle mücadele mesajları ağırlık kazanırken, "yaparsa Cumhur İttifakı yapar" denildi.

Türkiye​, 32 gün sonra sandık başına gidip cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçecek. YSK'nın hazırladığı seçim​ takvimi işlerken, partiler de seçim beyannamelerini hazırlamaya devam ediyor. AK Parti​'den sonra Cumhur İttifakı​'nın diğer ortağı MHP​ de seçim beyannamesini tamamladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Yükselen Ülke Türkiye" vizyonuyla hazırlanan beyannamede, ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlığa, bölgesel kalkınmadan tarıma, işsizlikle mücadeleden turizme kadar bütün politikalar bu vizyon çerçevesinde belirlendi.

ANAYASA VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum kapsamında yeni anayasa vurgusu yapılan beyannamede, bu kapsamda Meclis İçtüzüğü ile seçim ve siyasi partiler kanunlarında öngörülen düzenlemelere ilişkin başlıklar da yer aldı.

TERÖRLE MÜCADELE

Beyannamede, terörle mücadele operasyonlarında hükümete verilen destek yinelendi.

AFETLE MÜCADELE MESAJLARI VERİLDİ

Beyannamede, deprem, yangın ve sel gibi afetlerle ilgili daha önceki seçim beyannamelerinde yer alan politikalara yeni maddeler eklendi. "Afetle Mücadele" başlığıyla afet öncesi, afet ve sonrasında yapılacak çalışmalar ile alınacak önlemlere ilişkin politikalara geniş yer ayrılan beyannamede, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için atılması gereken adımlar da vurgulandı.

"YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR" MESAJI

MHP ayrıca EYT ve asgari ücretten vergi alınmaması gibi son 5 yıllık süreçte Cumhur İttifakı'nın gerçeğe dönüştürdüğü vaatlerinin yer aldığı kitapçık ve broşür hazırladı.

Milletvekili adaylarına dağıtılacak kitapçık ve broşürle, seçmene "yaparsa Cumhur İttifakı yapar" mesajı verilecek.

Beyannamenin bu hafta sonu kamuoyuyla ve teşkilatlarla paylaşılması planlanıyor.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...