Tgrt Haber

“Müzakereye açığım” diyen Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi: Ağabeyimdir, bekliyorum… 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Hürriyet
28 Mart 2023 08:30 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi: 100 bin imzayı 4’üncü günde toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu. “Müzakere açığım” diyen İnce, “Kemal Kılıçdaroğlu benden yaşça büyük. Benim ağabeyimdir, hürmet ederim. CHP kültürü ile yetişmiş insanım. Bu insani bir çizgidir” dedi.

Türkiye14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Milyonlarca seçmen 47 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirmiş olacak. 100 bin imza sürecinin tamamlanması ile birlikte Cumhurbaşkanı adayları da belli oldu. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan​, Kemal Kılıçdaroğlu​, Muharrem İnce​ ve Sinan Oğan yüzde 50 artı 1 oy almak için seçmenleri ikna turuna çıkacak. Kritik seçimler öncesinde yaptığı çıkışlar ile dikkat çeken ve 100 bin imzaya 4’üncü günde ulaşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce adaylık süreci ve olası Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MUHARREM İNCE ‘ÇEKİL’ BASKINA KAPILARI KAPATTI

6’lı Masa’ya yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, Gültekin Uysal, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a gösterilen saygının CHP’nin çocuğu olan kendisine gösterilmediğini ifade etti. İktidardan ve muhalefetten memnun olmadığını söyleyen İnce ‘çekilme’ çağrılarına bir kez daha kapıyı kapattı ve ‘adayım’ dedi. 
Kendisine gerek sosyal medyadan gerek ise televizyon ekranlarında yöneltilen eleştiri ve sert sözlere ilişkin İnce şu ifadeleri kullandı;
Ben bunalmam. Ben bu seçimdeki kadar bel altı vuruş hiç görmedim.

KILIÇDAROĞLU’NA AÇIK DAVET: BEKLİYORUM

Milli Yol Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi’ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi partisini de ziyaret etmesini beklediğini söyleyen Muharrem İnce, “Bekliyorum. Buyursun” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ya da bakanlık önerisi durumunda tavrının ne olacağına ilişkin soruya İnce, “Bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım” şeklinde konuştu.

“KEMAL BEY AĞABEYİMDİR”

Muharrem İnce sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

Kemal Bey benden yaşça büyük. Doğrudur, genel başkanlığımı yaptı. Benim ağabeyimdir. Hürmet ederim. Siyaset başka bir şeydir. Uçakta Karayalçın’la karşılaştık. Karayalçın benim genel başkanımdı. İlgilendim, hürmet ettim. Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım. Bu insani bir çizgidir.

Kaynak: Hürriyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...