Tgrt Haber

Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ittifak için kararını verdi! Ankara mitingine katılacak

12 May 2023 00:01 - Güncelleme : 12 May 2023 09:01
Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ittifak için kararını verdi! Ankara mitingine katılacak

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı politika gündeminin baş sırasında yer alırken İnce hakkında çok konuşulacak bir iddia daha ortaya atıldı. Kulislerde yer alan bilgiye göre, adaylıktan çekilen Muharrem İnce, Ankara'da Millet İttifakı'nın yapacağı mitinge katılacağı öne sürüldü. 

Türkiye​'de milyonlarca seçmen 14 Mayıs'ta sandık başına gidip oyunu kullanacak. 3 gün sonra gerçekleştirilecek olan seçimlerde olan seçimlerde Türk halkı Cumhurbaşkanı​ ve 28. dönem milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde ittifakların çalışmaları hız kesmeden devam ederken Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce​'nin adaylıktan çekilmesi gündeme bomba gibi düştü. 

"İNCE, MİLLET İTTİFAKI​'NIN MİTİNGİNE KATILACAK"

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Millet İttifakı'nın yarın Ankara'da yapacağı mitinge katılacağı iddia edildi. 

İnce, son günlerde ittifaka sadece Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gönderilirse destek vereceğini söylüyordu.

TÜM LİDERLERİN KATILMASI BEKLENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara mitingi, Tandoğan Meydanı'nda 17.30'da gerçekleşecek mitinge Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaoğlu'nun yanı sıra Millet İttifakı üyesi parti liderlerin de katılaması bekleniyor. 

'SOFRAYA BEKLİYORUZ' DEMİŞTİ

İnce'ye ilk destek açıklaması eski partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. İnce'ye çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Benim çağrım hala geçerli. Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin…" dedi.

KONUŞMA YAPMASI BEKLENİYOR

CHP Genel Merkezi'nden alınan kulis bilgisine göre; Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'daki mitingte Muharrem İnce'yi görmek istediği ve İnce'yi sahneye davet etmeyi planladığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ile el ele sahneye çıkması da beklenen İnce'nin mitingde konuşma yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...