Tgrt Haber

Son dakika! Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalanladı:İttifak görüşmesi olmadı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Nisan 2023 05:50 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 06:15
Son dakika! Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalanladı:İttifak görüşmesi olmadı

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile görüşmesinde "Teklif yaptık, kabul etmedi" sözlerine İnce cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini yalanlayan Muharrem İnce hiçbir zaman ittifak görüşmesinin yapılmadığını ifade etti.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 38 gün kalan kritik seçimlerde milyonlarca seçmen sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili tercihini kullanmak üzere oy verecek. Kritik seçimlerde bilindiği üzere 4 aday yarışacak. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan​, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce cumhurbaşkanı olmak için seçmenlerden oy talep ediyor. Seçim​ vaatlerini sıralayan ve mitingler düzenleyen liderler ayrıca katıldıkları canlı yayınlarda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada herhangi bir ittifak görüşmesinin yapılmadığı dile geldi. Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na 'Hoş geldiniz, güle güle' sözleri 2018'deki seçimler öncesinde 'Gel bakalım Muharrem' ifadelerine cevap olarak yorumlandı. İnce'nin her ne kadar böyle bir durum olmadığı söylese de sosyal medyada o anlar çok konuşuldu. 

KILIÇDAROĞLU: İNCE İTTİFAK TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce üzerine yeni açıklamalar geldi. Katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak teklifinde bulunduklarını ancak İnce'nin bu teklifi reddettiğini açıkladı. Söz konusu teklifin Memleket Partisi Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette değil başka yerde yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ayrıntıya girmek istemem ama işin özeti, teklif yapıldı. Bana göre bize düşeni yaptık" dedi.

MUHARREM İNCE'DEN JET YALANLAMA

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Muharrem İnce cephesinden jet yalanlama geldi. İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ile ittifak görüşmelerinin olmadığını dile getirdi. Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı;

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır. 

https://twitter.com/vekilince/status/1643689042599452706

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...