Tgrt Haber

Muharrem İnce’den 14 Mayıs öncesi dikkat çeken çağrı: Türkiye’nin en büyük ittifakını kuruyoruz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
09 Nisan 2023 10:23 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 10:38
Muharrem İnce’den 14 Mayıs öncesi dikkat çeken çağrı: Türkiye’nin en büyük ittifakını kuruyoruz

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce parti meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Mevcut ittifakları eleştiren İnce Türkiye’nin en büyük ittifakını “Öğrenci, öğretmen, memur, çiftçi, emekçi, emekli, polis, işçi, asker gibi toplumun tüm sınıflarıyla ve en önemlisi helal lokma kazananlarla ittifak kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlere sadece 35 gün kaldı. Ankara’da partilerin liste trafiği ve görüşmeleri sürüyor. Bugün Yüksek Seçim Kurulu’na partiler milletvekili listesini teslim etmek zorunda. Kritik saatlerin yaşandığı bugünlerde Memleket Partiside dün genel başkan ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce​ başkanlığında toplandı.

MUHARREM İNCE İTTİFAKLARI ELEŞTİRDİ

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, parti olarak gördükleri ittifakların ilke ittifakı değil ‘menfaat ittifakı’ olduğunu savundu. İnce ‘Birbirine selam vermeyecek insanlar koltuk sevdası için bir araya geldi” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin en büyük ittifakını kurduklarını da sözlerine ekleyen İnce, "Öğrenci, öğretmen, memur, çiftçi, emekçi, emekli, polis, işçi, asker gibi toplumun tüm sınıflarıyla ve en önemlisi helal lokma kazananlarla ittifak kuruyoruz" diye konuştu.

İnce sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

İçeride ve dışarıda güçlü bir devlet olsun, pasaportumuz itibarlı olsun, demokrasi standartları yüksek olsun, insan hakları karnemiz düzgün olsun istiyoruz. Mavi Vatan'a sahip çıkılsın, denizlerdeki menfaatimiz korunsun, savunma sanayimiz güçlü olsun, topraklarımızdan bereket fışkırsın, çocuklarımız ucuz et yesin, ucuz süt içsin istiyoruz

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Neriman 9 Nisan 2023 14:52

Hadi be ordan, oyun bozan. Seni Asla affetmeyecegim.

Sonraki Haber Yükleniyor...