Tgrt Haber

Murat Kurum, AK Parti'nin masasındaki son anketi açıkladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Haber Global
30 Nisan 2023 11:45 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 12:43
Murat Kurum, AK Parti'nin masasındaki son anketi açıkladı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu anki oyunun en az yüzde 51 olduğunu belirtti. Kurum, "İlk turda bitireceğiz" dedi.

Türkiye14 Mayıs​'ta seçime gidiyor. 14 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapacak. Çalışmalarını hızlandıran cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adayları seçime ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunuyor. Vatandaşlar tarafından ise en çok anket sonuçları merak ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum katıldığı Haber Global ekranlarından masadaki son anket sonuçlarını açıkladı.

"EN AZ YÜZDE 51"

Bakan Kurum'a 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için AK Parti'nin ne kadar oy alacağı soruldu. Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın oyunun en az yüzde 51 olduğunu söyledi. Seçimi ilk turda kazanacaklarını ifade eden Bakan Kurum, vatandaşların 14 Mayıs'ta iradesini bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı​'ndan yana kullanacağını belirtti.

Murat Kurum, AK Parti'nin masasındaki son anketi açıkladı

Bakan Kurum konuya ilişkin, "Şu anda Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 51 ve üzeri görünüyor. İlk turda bitireceğiz. 14 Mayıs'ta milletimiz iradesini Cumhur İttifakı'ndan ve Cumhurbaşkanımızdan yana kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA ACİLEN 300 BİN KONUT DÖNÜŞÜLMELİ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un diğer ifadeleri ise şu şekilde:

"Afetten iki buçuk ay sonra inşa edilen konutları afetzedelere verdik ve onların mutluluğuna ortak olduk. Hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza yuvalarını teslim edeceğiz, İstanbul'un da dirençli hale gelmesi için, saha araştırmalarındaki en önemli konu, deprem ve kentsel dönüşüm, ikinci ise trafik. İkisi de birbiriyle ilintili. Yeni sosyal alanlar açılmazsa trafik rahatlamaz. İkisi birbiriyle bağlantılı olduğu için de kentsel dönüşüm en önemli gündem olarak çıkıyor. İstanbul'da az riskli, orta ve yüksek riskli binalar var. Sağlam zeminde olmayanlar, dolgu zeminde olanlar var. Sıvılaşma riski olanlar var ve acilen 300 bin konut dönüşmeli. İstanbul'daki riskin bertaraf edilmesi için Cumhurbaşkanımız bayramın birinci günü 'Yarısı Bizden' kapmayasını müjdeledi. Bu kampanyayla 1 buçuk milyon konut dönüştürülecek. Talepler şu an alınıyor ve 63 bin 600 bina için başvuru yapıldı, 367 bin bağımsız bölüm. Bunu dörtle çarparsak 1 milyon üzerinde bir bağımsız birime tekabül ediyor."

Kaynak: Haber Global

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 1 Mayıs 2023 00:39

Gülmeyi hiç sevmem daha doğrusu gülmeyi de beceremem ama sayin bakan anket sonucun beni çok güldürdü inşallah dediğin çıkar ama hiç sanmıyorum

Rıdvan30 Nisan 2023 20:48

%58 ile bitireceğiz bu benim en düşük senaryo

Serpil 30 Nisan 2023 17:23

51 az 70 le bitirecez bu işi

Sonraki Haber Yükleniyor...