Tgrt Haber

Son dakika! BBP lideri Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 09:17 - Güncelleme : 10 May 2023 14:54

Son dakika haberi: BBP lideri Mustafa Destici, TGRT Haber'de seçim çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlayacağını dile getiren Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceğini belirtti. Destici, partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Seçimler için geri sayım sürerken, Cumhur İttifakı üyelerinden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici TGRT Haber'e konuk oldu. Günaydın Türkiye programında Cem Küçük'ün sorularını cevaplayan Mustafa Destici, seçimlere 4 gün kala son anket sonuçlarını paylaştı. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turda biteceğini söyleyen Destici, partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı.

BBP lideri Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

SEÇİM İLK TURDA BİTER Mİ?

"Son geldiğimiz noktada seçimler Allah'ın izniyle ilk turda bitiyor. Yurt dışında oy verme işlemi bitti. 2018 seçimlerindeki sonuçlara baktığımızda Cumhur İttifakı'nın yüzde 65 bandında oyu var. Bu seçimde de bu oy böyle gerçekleşirse ittifakımız 1,2 gibi bir artı avantaj sağlıyor. Diyelim ki biz oradaki yüzde 4 ya da 5 oyun 3'ünü alıyoruz, karşı tarafta ise Cumhur İttifakı'ndan sonra en çok oy alan parti Yeşil Sol ya da HDP. Onlar da yüzde 1,5 oy alıyor. Yani yüzde 49-49'a gelirse Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 51'le almış oluyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI

Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 49'larda, hatta 49'ların da biraz üzerine çıktı. Yurt dışı oylarıyla beraber seçimin rahatlıkla birinci turda biteceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasını bekliyoruz. Böyle ümit ediyoruz.

'İNCE VE OĞAN'IN KAZANAMAYACAĞI ORTADA'

Burada iki aday daha var, Sinan Oğan ve Muharrem İnce. Onlara oy verecek vatandaşlara da seslenelim. Bu adayların seçimi kazanamayacakları, ikinci tura kazanamayacakları gözüktü anketlerde. Özellikle milliyetçi seçmenlerden birinci turda cumhurbaşkanımıza oy vererek bu işi ikinci tura bırakmamalarını istiyorum. Geçmişte birtakım problemler, kırgınlıklar olabilir. Bunları anlıyorum ama mesele devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü. Çünkü Kılıçdaroğlu diyor ya, 'Sana söz.' Herkese bir söz veriyor. En büyük sözü PKK'nın uzantılarına verdiği açık. Apo ve Demirtaş dahil, bütün terör suçlularını dışarı çıkarma sözü veriyor.

Son dakika! BBP lideri Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı

'KILIÇDAROĞLU TEHLİKELİ BİR ADAY'

Kılıçdaroğlu için zor değil ama tehlikeli bir aday demiştim. Çünkü mezhepçilik yaptı. Hiçbir başbakan ya da başkan adayı bugüne kadar mezhebini açıklayıp oy istemedi. Geçmişte Türkiye bu mesele yüzünden çok büyük acılar yaşadık. Suriye, Irak, Lübnan niye bu halde? Tamamen mezhepçilikten. Dolayısıyla bunu kaşımasını, gündeme getirmesini, bunun üzerinden oy devşirmeyi bilmeyerek yaptığını düşünmüyorum. Aynı şeyi Kürtler için de yaptı. Dedi ki bütün Kürtleri terörist görüyorlar. Kürtler bizim kardeşimiz, soydaş da olmuşuz.

'AKŞENER ÇAKMA MİLLİYETÇİ'

Alevi kardeşlerimizi de birinci sınıf vatandaşmız hem de din kardeşimiz olarak görüyoruz. Özellikle Almanya'da Aleviliği ikinci bir din gibi ortaya koyup bölmeye çalışırken bunun peşinden gidenler var. Geçenlerde Gürsel Tekin Aleviliğin ayrı bir din olduğunu ifade etmiş. Bu kabul edilebilir mi? Ben de gidiyorum Hacı Bektaş'a, alevi ocaklarına. İYİ Parti tabanı bu söylemlerden rahatsız, Meral Akşener'in sessiz kalmasından rahatsız.

Kemal Bey gidiyor HDP ile görüşüyor kapalı kapılar ardında, bir şey söylemiyor. Sonra Sırrı Sakık diyor ki verdiğin sözleri açıkla. Kılıçdaroğlu 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun' dedi. Milliyetçi olanlar zaten orada duramaz. Meral Akşener bunlara ses çıkarmıyor. Kayyumları görevden alınan belediye başkanlarına vereceğiz dedi. Mehmet Selim Kiraz savcımızın katillerini de bıracak bunlar. Çünkü verdiği sözlerin böyle olduğunu düşünüyorum.

Akşener geçenlerde sağda ya da solda değil tam ortadayız demiş. Özde bir milliyetçi bunlara seyirci kalabilir mi? O halde siz özde değil sözde milliyetçisiniz, çakma milliyetçisiniz.

'MECLİS ÇOĞUNLUĞU CUMHUR İTTİFAKI'NDA OLUR'

Orada sıkıntı olmaz. Ortak liste yapabilseydik daha büyük fark olabilirdi, belki 360'ı geçebilirdik. 4 parti ortak listeyle girebilseydik bunu bulabilme ihtimalimiz vardı ama olmadı. Hayırlısı böylemiş. Bu şartlarda da Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı rahatlıkla elde ediyor. 360 olmaz da 320-330 olur. CHP istediği yükselişi sağlayamadı. İYİ Parti'nin oyları düştü. Bir ara yüzde 10'ların üzerindeydi, şimdi yüzde 6'larda görünüyor.

BBP'NİN OY ORANI

BBP kendi adaylarıyla seçime giriyor. Ben de İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayıyım. Biz 30 yıllık tertemiz mazisi olan bir siyasi partiyiz. Bu süreçte bize oy vermek isteyip de barajdan dolayı veremeyen seçmen vardı. Şimdi barajsız bir seçime giriyoruz Cumhur İttifakı çatısı altında girdiğimiz için. İttifakın toplamı yüzde 7'yi aldığında biz de barajı geçmiş oluyoruz. Yüzde 5 civarında bir oyumuz var. Tabii diğer kesimlerden de buraya katkı sağlayabilirsek oyumuz yüzde 5'lerin üzerine çıkabilir. Bu seçimlerdeki hedefimiz oyumuzu yüzde 5'in üzerine taşımak ve oluyorsa belli bir sayıda milletvekiliyle de partimizi desteklemek, Cumhur İttifakı'na katkı sağlamak. Sivas'tan 2 vekil çıkarmayı bekliyoruz.

Son dakika! BBP lideri Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı

Ekonomimizin iki temel problemi var; biri cari açık, diğeri bütçe açığı. Cari açık nereden kaynaklanır? Dış ticaretten. Bizim dış ticaret açığımızın tek sebebi enerji maliyeti. Şimdi biz bundan kurtuluyoruz. Batı bundan korkuyor. Dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz diye.

AYM'NİN HDP TUTUMUNA ELEŞTİRİ

Bunu doğru bulmuyorum. Vebalde olduklarını söylüyorum. Hukuka göre karar vereceklerse anayasanın 68. ve 69. maddesi açık. Yüzde yüz kapatılmalı. AİHM'nin verdiği kararlar ortada. Hazine yardımı konusunda itiraz ettik. Önce bloke koydular, sonra bloke kaldırıldı, para HDP'ye gitti. HDP seçime girmedi, Yeşil Sol adı altında giriyor. Peki para nereye gitti? Parayı alabiliyor mu AYM? 600 milyon liranın üzerinde bir paradan bahsediyoruz. Bu vebal değil mi? Biz burada kendi teşkilatımız hazineden bir kuruş almadan siyaset yapıyoruz. AYM burada da adaleti sağlamıyor. Biz uyardık, blokeyi kaldırmayın. Bizzat AYM Başkanı'nın kendisine de söyledim. Kapatıp kapatmamak mahkemenin işi. Bana göre kapatılmalı. AYM herhalde seçimin bitmesini bekliyor HDP'yi kapatmak için.

'ERDOĞAN EN YAKIN RAKİBİNİN EN AZ 7 PUAN ÖNÜNDE'

İYİ Parti'li olanların bir kısmı oy vermeye gitmeyecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandıktan sonra oylarında düşüş yaşandı. Muharrem İnce yüzde 10'ların üzerine çıkmıştı. Orada mutlaka bir tepki olacak, gitseler de Meclis seçimlerinde kendi partilerine oy verecekler ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy vermeyecek çok seçmen var. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğini, Sayın Erdoğan'ın en yakın rakibinin en az 7 puan önünde seçimi tamamlayacağını düşünüyorum.

Milliyetçi seçmene seslenmek istiyorum. Kırkınlıklar, kızgınlar olabilir, beğenmediğiniz şeyler bu dönemde yapılmış olabilir ama bugün devletimizin varlığı söz konusu. 7'li masanın cumhurbaşkanı adayı ülkeyi bölmek ve PKK'ya özerklik vadetmekte açıkça. Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin olması gerektiğini söylemiştir. PKK'lı ve aşırı sol grupların desteğini almıştır. Bunun karşılığında da tüm teröristlerin hapishaneden bırakılmasının, yurt dışındakilerin de affedilerek Türkiye'ye dönmesinin sözünü verdiğini bizzat HDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Sakık açıklamıştır. Bu sözler üzerine bir HDP'li vekil hadsizce İmralı'nın kapısını kıra kıra Öcalan'ı çıkaracaklarını söylemişlerdir. Onlar boş hayal kurmaya devam etsinler. Onların desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu kaybedecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan inşallah yine birinci turda kazanacak ve sandıkta onların kafası kırılacak. Büyük Birlik, Büyük Türkiye diyoruz. Bir oy Recep Tayyip Erdoğan'a, bir oy Mustafa Destici'ye diyoruz."

24 HAZİRAN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yavuz10 Mayıs 2023 09:36

Bunlara olmayan yok sıtaj sigortası sayılırsa oy var

Sonraki Haber Yükleniyor...