Tgrt Haber

Oğan destekleyeceği aday için şartını açıkladı! Bakanlıkla yetinmiyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: New York Times
18 May 2023 12:17 - Güncelleme : 18 May 2023 12:48
Oğan destekleyeceği aday için şartını açıkladı! Bakanlıkla yetinmiyor

28 Mayıs'ta Erdoğan'ı mı Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceği merak edilen ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, bu konuda New York Times'a konuştu. Oğan destek vereceği adaydan üst düzey bir beklentisi olduğunu belirterek istediği makamı açıkladı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda adaylar yüzde 50+1 oy çoğunluğunu sağlayamayınca seçim 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci tura kalmıştı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Durum böyle olunca ilk turda yüzde 5,17 oy alan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adaya destek vereceği kritik önem kazanmıştı. Oğan, bu konudaki planına dair ilk açıklamasını dış basına yaptı. New York Times’a konuşan Oğan, “Bir anda Türkiye’nin en çok aranan adamı” olduğunu söylerken, kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin kendi tercihini destekleyeceğini dile getirdi.

Destekleyeceği adaydan üst düzey bir rol istediğini belirten Oğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım" ifarelerini kullandı.

"ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU​ KIYASI" YAPTI

Erdoğan​ ve Kılıçdaroğlu’nu karşılaştıran Oğan, “Erdoğan’ın çalışma ahlakını beğeniyorum fakat karar almadan önce başkalarına yeteri kadar danışmamasını eleştiriyorum” yorumunu yaparken Kılıçdaroğlu’nun ise çalışma sisteminden ziyade başkalarının düşüncelerine önem vermesini beğendiğini dile getirdi. Oğan, Erdoğan ile görüşüp görüşmediğine ilişkin ise bir açıklama yapmaktan kaçınırken, “Ben herkesle konuşuyorum” demekle yetindi.

Oğan'ın açıklamarını yorumlayan New York Times editörleri ise uzmanların yorumlarına yer vererek Oğan'ın "kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin kendi tercihini destekleyeceği" yönüdeki iddiasının belirsiz olduğunu belirtti. Seçmenin tepki oyu olarak Oğan'a oy vermiş olabileceği  yorumu yapıldı.

Kaynak: New York Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...