Tgrt Haber

MHP listesinde dikkat çeken ayrıntı: Olcay Kılavuz Mersin'de 4'üncü sırada aday gösterildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 05:52 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 06:30
MHP listesinde dikkat çeken ayrıntı: Olcay Kılavuz Mersin'de 4'üncü sırada aday gösterildi

Son dakika haberi: 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 28.Dönem Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı'nda yer alan ve ayrı listede seçime gideceklerini duyuran MHP milletvekili adaylarını kamuoyu ile paylaştı. 2018 yılında Mersin'de ilk sırada gösterilen Olcay Kılavuz bu sefer Mersin 4’üncü sıraya kaydırıldı.

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 37 gün kalan kritik seçimlerde mliyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapmış olacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvim doğrultusunda ilerleyen seçim sürecinde partiler listelerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Son tarih olan Pazar gününü beklemeyen Milliyetçi Hareket Partisi bilindiği üzere cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Cumhur İttifakı olarak seçim propagandasını sürdürecek olan MHP seçimlere ayrı listede gireceklerini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

MHP LİDERİ OSMANİYE'DE İLK SIRADA ADAY

Yapılan liste çalışmasında sona gelinde ve MHP dün merakla beklenen milletvekili adaylarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den ilk sırada aday gösterilirken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçilmesi garanti görülen İstanbul 1. Bölge 1’inci sırada, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de İstanbul 1. Bölge 2’nci sırada yer aldı.

OLCAY KILAVUZ'UN SIRASI DİKKAT ÇEKTİ

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz hatırlanacağı üzere 2018 yılında Mersin'de ilk sıradan aday gösterilmiş ve seçilmişti. 2018 seçiminde Cumhur İttifakı toplam 6 vekil çıkarırken bunlardan 2'sini MHP 4'ünü ise AK Parti almıştı. Millet İttifakı ise 2018 yılında 5 milletvekili çıkarmış ayrıca HDP ise 2 vekil kazanmıştı.

MHP listesinde dikkat çeken ayrıntı: Olcay Kılavuz Mersin'de 4'üncü sırada aday gösterildi

İLK SIRADAN 4'ÜNCÜ SIRAYA GERİLEDİ

Olcay Kılavuz 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde kendisine yine Mersin'de yer buldu. Ama bu sefer sıralama değişti. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin 4’üncü sıradan aday gösterildi. MHP, 2018 Milletvekili Genel seçimlerinde Mersin’den 2 milletvekili çıkarırken Kılavuz’un 4’üncü sıradan aday gösterilmesi seçilmesinin zor olacağı yorumlarına neden oldu.

MHP listesinde dikkat çeken ayrıntı: Olcay Kılavuz Mersin'de 4'üncü sırada aday gösterildi

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...