Tgrt Haber

Pusulalarda mühürlü oy çıktı: YSK devrede, suç duyurusunda bulunuldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, TGRT Haber
06 May 2023 08:34 - Güncelleme : 06 May 2023 08:51
Pusulalarda mühürlü oy çıktı: YSK devrede, suç duyurusunda bulunuldu

Kritik 14 Mayıs seçimleri öncesinde büyük tartışmalara neden olacak bir olay yaşandı. Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, bir siyasi partinin mührünün basılı oluğu fark edildi. Olayın ardından YSK devreye girdi ve suç duyurusunda bulunuldu.

Türkiye​'den milyonlarca seçmen 14 Mayıs'ta 13. cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Türkiye'de 8 gün sonra gerçekleştirilecek seçim​ için, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy verme işlemi de bir yandan devam ederken tartışmalara neden olacak bir olay yaşandı.  Avustralya​'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, bir siyasi partinin mührünün basılı olduğu fark edildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; seçimler için Avustralya'nın Sidney​ kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin, Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, bir siyasi partinin adına tercih yapılmış, mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Olayla ilgili tutanak tutulmasının ardından hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Talebi inceleyen YSK, oy birliğiyle konunun araştırılmasını ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

GURBETÇİLER REKORA KOŞUYOR!

Yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oy veren gurbetçiler rekora koşuyor.  Yurt dışında oy kullanan son seçmen sayısına ilişkin AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilci(YSK) Recep Özel, yeni bir açıklama yaptı. Özel, yurt dışında oy kullanma sayısının 1 milyon 350 bini bulduğunu ve katılımın yüzde 40’a yaklaştığını duyurdu.

KATILIM YÜZDE 40'A ULAŞTI

Recep Özel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yurtdışında oy kullanma sayısı 1 milyon 350 bini bularak, katılım yüzde 40’a yaklaştı. Münih, Berlin, Köln ve Bregenz şehirlerinde ilave sandık kurulacak. Yurtdışında oy kullanma için son 4 gün” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Reşit 6 Mayıs 2023 10:38

Zafer Biz İnananların Olacaktır Allahuekber

Sonraki Haber Yükleniyor...