Tgrt Haber

Yeşil Sol Parti listesi şekilleniyor! Pervin Buldan Van’dan Mithat Sancar Şanlıurfa’dan aday…

09 Nisan 2023 13:37 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 13:39
Yeşil Sol Parti listesi şekilleniyor! Pervin Buldan Van’dan Mithat Sancar Şanlıurfa’dan aday…

Son dakika haberi: 14 Mayıs’taki seçimlerde Yeşil Sol Parti adı altında girecek olan HDP’de eş genel başkanları ve eş sözcülerinin aday gösterildiği iller belli oldu. Buna göre HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van’da liste başından, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Şanlıurfa’dan aday gösterildi.

14 Mayıs’taki seçimlere ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ çatısı altında girecek olan Yeşil Sol Parti’de milletvekilli listesi şekilleniyor. Kapanma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti’den girecek olan HDP’de eş genel başkanların seçimlere gireceği iller belli oldu. Buna göre Pervin Buldan’ın Van’da liste başında Mithat Sancar’ın ise Şanlıurfa’dan aday gösterildiği öğrenildi.

HDP​ ESKİ VEKİLLERİ ADAY…

Ayrıca HDP’nin çoğu mevcut milletvekillinin bu dönemde listelerde yer almayacağı ifade edilirken HDP’nin eski milletvekili Sırrı Sakık​ Ağrı’dan, Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul’dan aday olacak.

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’yse bu seçim döneminde Antalya adayı olarak listede yer alıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar; Van’dan, bir diğer eş sözcü İbrahim Akın’sa İzmir’den aday gösterilecek.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...