Tgrt Haber

Son dakika! Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik telefonu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 May 2023 20:53 - Güncelleme : 29 May 2023 23:42
Son dakika! Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik telefonu

Son dakika haberi: İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor.

Türkiye​, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi​'nin ikinci turu için sandık başına gitti. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tekrardan Cumhurbaşkanı seçildi. 

Kararın netleşmesi ile dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları da gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mesaj yayımlayarak ilk kutlayanlar arasında yer alan Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, bugün Erdoğan'ı arayarak bir kez dahatebrik etti. 

İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA MUTABIK KALINDI 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Putin, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. İki lider yeni dönemde de Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

"TÜRK HALKINA HAYIRLI OLSUN"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederek, yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve bölgesel konular da ele alındı. 

MISIR'DAN 'HAYIRLI OLSUN' MESAJI 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Ekonomi başta olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede, iki lider karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı. 

MACRON'DAN TEBRİK TELEFONU 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı.

BİR TELEFON DA FİLİSTİN'DEN

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutladı. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı. Görüşmede, Türkiye-Filistin ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı

NETANYAHU'DAN TEBRİK TELEFONU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Netanyahu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular da değerlendirildi.

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...