Tgrt Haber

İki Roman federasyonu resmen duyurdu! '14 Mayıs'ta tercihimiz Erdoğan'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Nisan 2023 17:47 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
İki Roman federasyonu resmen duyurdu! '14 Mayıs'ta tercihimiz Erdoğan'

Roman vatandaşların tercihi 14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belli oldu. İstanbul Roman Kanaat Önderleri Federasyonu ve Roman Dernekleri Federasyonu, oy tercihlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine kullandıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 43 gün kala gözler siyaset sahnesine çevrildi. İttifaklar ve Cumhurbaşkanı adayları belli olurken dernek ve fedarasyonlar da parti görüşlerini açıklamaya başladı. 

4 ADAY BELLİ 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık için başvuru süresi sona erdi ve sadece 4 aday adaylıklarını koymaya hak kazandı. Bu adaylardan 2'si, Meclis'teki partilerin oluşturduğu ittifakların adayları olduğu için doğrudan aday oldular. Diğer 2 aday ise aday olmak için 100 bin imza toplama şartını yerine getirerek adaylıklarını kazandılar.

AK Parti, MHP, BBP ve YRP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya geldiği 6’lı masada aday CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nden oluşan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan olurken Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ise başka bir aday... 

ROMANLARIN TERCİHİ; ERDOĞAN 

Seçimlerde adaylar belli, Romanlar hangi adaya destek vereceklerini 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde açıkladı. Roman Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Roman Kanaat Önderleri Federasyonu, tercihlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana kullanacaklarını duyurdular.

“ERDOĞAN’IN YANINDA OLDUĞUMUZU BÜTÜN BENLİĞİMİZLE SÖYLÜYORUZ”

Konuyla ilgili konuşan Roman Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Selahattin Paker, “"Cumhurbaşkanımızın başlattığı açılım süreci bizim için önemlidir ve karşılık bulmuştur. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bu günlerde Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu bütün benliğimizle söylüyoruz.” dedi.

"ROMAN AÇILIMI İLE BÜYÜK İLERLEMELER KAYDEDİLDİ"

İstanbul Roman Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Adnan Demirez ise "Roman Açılımı" sürecinin ardından eğitim, istihdam ve toplumsal kabul alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olacaklarını söyledi.

“YILLARCA ÖTELENDİK”

Uzun yıllar toplumda kabul edilme ve ayrımcılık gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Demirez, "Maalesef yıllarca ötelendik, ikinci sınıf vatandaş olarak geri bırakıldık. Okullarda dahi aileler 'Roman çocuğunun yanına çocuğum oturmasın' dedi. Giyimimizden istihdama, eğitime kadar dışlandık." diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZE EL UZATTI”

2006'dan itibaren dernekleşme ve hak arayış sürecini hızlandırdıklarını belirten Demirez, kısa zamanda ülke genelinde birkaç federasyonla bir araya geldiklerini anlattı.

Bu süreçte kamudan ve bazı siyasilerden aldıkları desteğin önemli olduğuna işaret eden Demirez, "Ankara'ya davet edildik. Çok heyecanlıydık, çok sevinçliydik. O dönemin başbakanı, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizi kabul etti. Bizimle ilgili açılım süreci başladı. 2010'da başlayan süreçte bize el uzatıldı, güvenimiz yerine geldi. Gün ışığına çıkmaya başladık" dedi.

"SEVE SEVE AÇIKLIYORUZ"

"Roman Açılımı" sürecinin ardından eğitim, istihdam ve toplumsal kabul alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğine dikkat çeken Demirez, şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı'na desteğimizi açıklıyoruz. Sonuna kadar bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımız ve mülki amirlerimizin yanında olacağız. Mazlumlara dokunmaya, önünü açmaya, eğitime, konuta, istihdama ihtiyacı olan Roman kardeşlerimize bu ayrımcılığı, ikinci sınıf vatandaşlığı, ötekileştiriciliği önümüzden kaldıran Recep Tayyip Erdoğan'a desteğimizi birlikteliğimizi seve seve açıklıyoruz."

KOBRA MURAT DA ‘ERDOĞAN’I DESTEKLECEĞİZ’ DEDİ

Kobra Murat lakaplı şarkıcı Murat Divandiler de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...