Tgrt Haber

Türkkan'a Akşener'den ödül! Şehit yakınına hakaret etti, 1. sıradan aday oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 20:25 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 01:39
Türkkan'a Akşener'den ödül! Şehit yakınına hakaret etti, 1. sıradan aday oldu

14 Mayıs seçimlerine 35 gün kala İYİ Parti, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. Lütfü Türkkan İYİ Parti tarafından Kocaeli'den 1. sıradan aday gösterildi. Şehit yakınına küfür eden Türkkan'ın aday gösterilmesi ise tepkilere neden oldu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim​'ine sayılı günler kala partilerin aday listeleri belli oldu. Son günlerde istifaların ve tartışmaların merkezinde olan İYİ Parti​'de tepkilerin odağındaki isim Lütfü Türkkan​ tekrar Kocali'nden 1. sıra milletvkeili adayı oldu. Türkkan, Bingöl'de bir şehit yakınına ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu.

ŞEHİT YAKININA KÜFÜR

5 Kasım 2021 tarihinde Bingöl'de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​'e 'Burası Kürdistan' skandalı nedeniyle vatandaşlardan tepki geldi. Bir vatandaş Akşener'e tepkisini dile getirirken İYİ Partili Lütfü Türkkan yeni bir skandala daha imza attı. Türkkan, vatandaşın boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

Türkkan'a Akşener'den ödül! Şehit yakınına hakaret etti, 1. sıradan aday oldu

Şehit yakını olduğunu belirten Bingöllü vatandaş o anlarda 'Türkkan bana bacını... diyerek küfür etti' dedi.

O sözler Türk halkının büyük tepkisini çekmiş ama Türkkan ve İYİ Parti geri adım atmamıştı.

AKŞENER TÜRKKAN'I ÖDÜLLENDİRDİ

Türkkan'ın birinci sırayı kapması 'Adeta Akşener tarafından ödüllendirildi' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...