Tgrt Haber

Son dakika! Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: Erdoğan'ı tebrik ediyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 May 2023 21:15 - Güncelleme : 28 May 2023 22:27
Son dakika! Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama: Erdoğan'ı tebrik ediyorum

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından gözler muhalefete çevrildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de açıklama geldi. Seçim sonuçlarını değerlendirip gerekeni yapacaklarını söyleyen Akşener, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tebrik etti. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine bu akşam CHP Genel Merkezi'ne gideceğini duyurdu.

Türkiye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı​ Seçimi için sandık başına gitti. Milyonlarca seçmen sabahın erken saatlerinden itibaren oyunu kullandı. YSK'nın seçim​ yasaklarını kaldırmasının ardından sonuçlar geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan​ rakibi Kemal Kılıçdaroğlu​'nu geride bırakak zafere ulaştı.

AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Erdoğan'ın zaferinin ardından gözler muhalefete çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 22.00'de açıklama yapacağı bildirilmişti. Akşener kameraların karşısına geçti. İYİ Parti liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini bugüne kadar olduğu gibi aynı ciddiyetle, 'seçmen velinimettir' anlayışıyla yürüteceğiz. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Millet sözünü söyledi, bize düşen bu mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. İyi Parti olarak bunu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Miletimiz seçim sonuçları üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın. Karamsarlık hissetmesin. Demokrasiye inanıyorsak seçimlerin demokrasilerde en temel gösterge olduğunu da unutmamalıyız. Milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Milletimizin geleceğine yönelik hiçbir korkunun esiri olmasına izin vermeyeceğiz. Biz hala buradayız. İYİ Parti Meclis'te, Türkiye'de. Üzerimize düşen görev ve sorumluluğu milletimiz bize destek verdiği sürece sürdüreceğiz.

ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Milletimizin kararının milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatıyorum. Umarım ki kendisine oy vermeyenlerin de cumhurbaşkanı olduğunu kabul eder. Umarım ki bizim gibi kendisi de seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst biçimde yapar. Biz yarından itibaren bu sonuçları bu şekilde yorumlayacağız. Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması pek umutlandırmasa da çok üzüldüm. Sayın Kılıçdaroğlu'nu büyük bir zevkle kendisini alkışlayan vatandaşlara yuhalattı. Bu yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. İnşallah bu ayıplı davranış son olur. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür. 

'SANDIKTAN ÇIKAN 2 MESAJ VAR'

Biz öncelikle 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarını tartışmadık aramızda. İkinci tur seçimine odaklanalım diye 14 Mayıs'ı tartışma işini 28 Mayıs sonrasına bırakmıştık. Kazansak da kaybetsek de böyle yapacaktık. Burada 2 mesaj var, birisi İyi Parti'ye verilen mesaj, milletvekili sayımızı tekrarladık. Bunu tüm arkadaşlarımızla anlamaya çalışacağız.  İkinci mesaj ise cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimindeki tablo.

CHP GENEL MERKEZİ'NE GİDİYOR

6'lı masanın ilerlemesiyle cumhurbaşkanlığı adaylığı  için Kılıçdaroğlu'nun üzerine karar alındı ve seçime gidildi. Bugün Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine saat 22.30'da CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz. Bu konuyu 1 dakika ile anlatmak mümkün değil. Çünkü 6'lı masayı bir araya toplayan Sayın Kılıçdaroğlu idi. Onun neticesinde de kendisini destekledik ve çalıştık."

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...