Tgrt Haber

'2'nci tur' toplantısı! Millet İttifakı yarın görüşecek

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2023 22:34 - Güncelleme : 17 May 2023 09:43
'2'nci tur' toplantısı! Millet İttifakı yarın görüşecek

Son dakika haberi: Millet İttifakı'nı oluşturan 6 lider CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirip ikinci tur için yol haritası belirleyecek.

14 Mayıs seçiminden 2'nci tur çıktı. Millet İttifakı​'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 28 Mayıs'taki seçimlerde 13. Cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

SEÇİM SONRASI İLK TOPLANTI

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 lider, 17 Mayıs (yarın) saat 15.00'te CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirip, ikinci tur için yol haritasını belirleyecek.

14 Mayıs'taki seçim gecesinde, Kemal Kılıçdaroğlu, altı liderle kameraların karşısına geçerek yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını söylemişti.

SAHA ÇALIŞMALARI TALİMATI

CHP Genel Merkezinden 81 il teşkilatına cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için saha çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanılması talimatı verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen "Mücadeleye devam. Buradayız!" başlıklı yazıda il ilçe ve büyükşehir tüm belediye başkanlarının kendi illerinde saha çalışmalarını yürütecekleri belirtildi.

Yazıda tek milletvekili olan illerin milletvekilleri hariç, 26. 27. ve 28. dönem milletvekillerinin CHP Meclis Grup Başkanlığı tarafından kendi illeri dışındaki illerde görevlendirileceği kaydedildi. Çalışmalara il başkanlıkları kadın kolları ve gençlik kolları da katılacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...