Tgrt Haber

Son dakika! Büyük İstanbul Mitingi öncesi bakanlardan 14 Mayıs mesajı: Seçime değil Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 13:00 - Güncelleme : 06 May 2023 14:38

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın gerçekleştirilecek Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs mesajı veren bakanlar, sadece bir seçime değil Türkiye Yüzyılı'na yürüdüklerini vurguladı.

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın gerçekleştirilecek Büyük İstanbul Mitingi öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak kameraların karşısın geçen Bakan Kurum,Fatih'in torunlarının 7 Mayıs'taki mitingle tarih yazacaklarının, Türkiye Yüzyılı​'nı başlatacaklarına inandığını söyledi. Kurum'un ardından söz alan Bakan Soylu ve Kurtulmuş, 'Seçime değil Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz' ifadeleriyle ortak bir mesaj verdi.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NA YÜRÜYORUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yarın bu alanda yıllarca yerli malı haftası olarak kutladığımız elmayla armutla kutladığımız, savunma sanayimizin, bilişimin yerli ve milli olmasıyla kutladığımız insansız hava araçları, İHA, SİHA, Kızılelma'mız olacak. Terörle mücadeleden kahramanlarımız olacak.

Annemizin iki evladı, başı açık ve örtülü kızlarımızı, onları birleştiren bu ülkenin değerleriyle oluşturan, Türkiye'nin doğusuyla batısını birleştiren Recep Tayyip Erdoğan'a inanan yüzbinler olacak. 21 yıldır bu ülkede bu milletin ortaya koyduğu duruşun, bir duruş sergileyeceğiz, 15 Temmuz'da milletin ortaya koyduğu duruşu.

Liderimizin, reisimizin, cumhurbaşkanımızın etrafında bir seçime yürümüyoruz, Türkiye'nin Yüzyılı'na yürüyoruz. Allah yardımcımız olsun. Yarın Türkiye'ye dua eden herkesin kutlu günü olsun.

"YÜZYILI'NIN MİLADI OLACAK"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Bugün bu alanda sizlerle beraber yarın gerçekleştirilecek Büyük İstanbul mitingi öncesinde basın toplantısı tertip ediyoruz. Türkiye'yi sevenlere bu vesile ile seslenmiş oluyoruz. "Türkiye Sana Emanet" başlığıyla gerçekleştirilecek miting Türk siyaset tarihinde unutulmayacak bir miting olacak.

"KARARLILIKLA YÜRÜYORUZ"

Türkiye Yüzyılı'nın miladı olacak. Milletimiz Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını sonsuza kadar açacaktır. Sözü güçlü Türkiye oluşmaması için hep beraber Türkiye'nin önünü kesmeye, Cumhurbaşkanının önünü kesmeye gayret ediyorlar. Yüzbinlerin meydanları doldurması miting tertip etmekten ibaret değildir. İki yoldan birinin tercih edilmesinin fevkalade farkındadır. Birileri diyorlar ya batının yanında kendimizi hizalayalım. Türkiye olarak hiçbir tarafta hizalanmadan kendi değerlerimiz üzerinde ayağa dikileceğimiz bir yüzyılı başlatıyoruz. Hep beraber ortak hedeflere yürümekle oluyor. Sadece AK Parti'nin hedefi değil, 85 milyonunun hedefidir.

"BU ORTAK BİR HEDEFTİR"

Bu ortak bir hedeftir. Dünyada yeni bir sistemin inşası, yeni bir döneme geçiş, yeni sayfa açışın başlangıcıdır. 14 Mayıs seçimlerini bu anlamda bir zafer olarak görüyoruz. Bütün Türkiye'de Türkiye Yüzyılı'nın muştusu gerçekleşmiş olacak.

İnşallah bu zaferi hep beraber yaşayacağımızı ümit ediyorum. 14 Mayıs'ta öyle bir kazanacağız ki hiçbir kimse kaybetmeyecek. 85 milyon vatandaşın istediği "Evet benim istediğim Türkiye budur" hedefine hep beraber yürüyeceğiz. Türkiye'nin ayağına çelme takmak isteyenler bu miting sonrası nasıl hareket edeceklerini gözden geçireceklerdir. Bu kararlılık içinde yürüyoruz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...