Tgrt Haber

TEKNOFEST'e 'panayır' diyen Emin Çapa'ya Bakan Varank'tan sert cevap: İkiyüzlü 

30 Nisan 2023 00:35 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 00:46

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gazeteci Emin Çapa'nın TEKNOFEST'i "panayır" olarak nitelendirmesine sert sözlerle cevap verdi. Varank, bu ifadenin gençlere yönelik bir hakaret olduğunu vurgularken, "Bu tür şeyler için enerjimizi harcamak zorunda kalmak üzücü. İkiyüzlü davranmamaları gerekiyor. Vatandaşı aldatarak oy toplayamazlar. Tiyatro yapmak yerine gerçekleri söylemeliler" şeklinde konuştu.

Gazeteci Emin Çapa, yerli ve milli savunma sanayisi ürünleirnin sergilendiği, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST​'i "panayır" diyerek hedef aldı. Çapa'ya cevap ise Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank​'tan geldi. 

"GENÇLERE HAKARETTİR"

CNN Türk canlı yayınında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST için 'panayır' nitelendirmesinin gençlere hakaret olduğunu söylerken Emin Çapa için, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız" dedi. 

"KARŞIMIZDA KAYIKÇI KAVGASI VAR" 

"Birileri TEKNOFEST için 'panayır' diyor. Buraya panayır demek, buradaki gençlere hakaret demektir. TEKNOFEST'in en önemli özelliği 41 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlemesidir. 1 milyon genç bu yarışmalara başvurmuş. Buraya panayır demek bu gençlerin emeğine hakaret etmektir. Muhalefet bizim ak dediğimize kara demek değil. Eksiklerimiz varsa bunların dile getirilmesini isteriz. Ben şahsen bana yapılan eleştirilerden kendimi güncelliyorum. Ama karşımızda kayıkçı kavgası var. Bu açıklamalar motivasyonu kırıyor. Üzülüyoruz. Ben niye Togg'u anlatmak için yorayım. Siz elektriklisini yaptınız biz de hidrojenlisini yapacağız deyin. İtalya'da üretiyorsunuz diyen muhalefetle nasıl konuşacağız? Tek bir vatandaşımızı bile kandırırsa ben üzülürüm. Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...