Tgrt Haber

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 May 2023 10:46 - Güncelleme : 28 May 2023 15:31

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur bugün saat 08.00 itibariyle gerçekleşmeye başladı. Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı kritik seçimde siyasiler de sandık başına giderek oylarını kullandı.

Milyonlarca seçmen ve siyasiler bugün sabah saat 08.00 itibariyle ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitmeye başladı. Oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erecek. Bakan Soylu, bugün kolluk güçleri dışında silah taşımanın yasak olduğundan bahsederken, Bakan Kurum ise Türkiye Yüzyılı'na vurgu yaptı.

DEVLET BAHÇELİ: YENİ YÜZYILIN İLK SEÇİMİ TAMAM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu Anıttepe Ortaokulu’nda kullandı. Bahçeli, oy kullanma işlemlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Bahçeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yeni yüzyılın ilk seçimi bugün tamamlanmış olmaktadır. Türk milleti olgunluk içerisinde bir seçim dönemi yaşamıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

SİNAN OĞAN: VATANA MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Antalya’dan Ankara’ya gelen Sinan Oğan oy kullanma işlemlerinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Oğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Seçim ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Tabi seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapmamız pek mümkün değil ancak ülkemizde bu seçimin istikrarı getireceğini ve milletimizin hayrına olacağını bizimde bunda katkımız olacağını ümit ediyorum.

ABDULLAH GÜL: HER ŞEY İYİ OLUR İNŞALLAH

Abdullah Gül, Çubuklu Mahallesi'nde bulunan Şehit İsmail Kefal İlkokulu'nda oy verdi.

Eşi Hayrünnisa Gül ile okula gelen Abdullah Gül, 1140 numaralı sandıkta oyunu kullanıp sandık kurulu görevlilerine teşekkür etti.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Okul çıkışında açıklama yapan Gül, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Oylarımızı kullandık, hayırlı olsun neticeleri memleket için. Seçim süreci çok yoğun geçti. Bundan sonra artık memleketin gerçek problemleriyle uğraşma vakti geliyor. Her şey inşallah iyi olur. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU: ANKARA'YA İNTİKAL EDECEĞİM

Millet İttifakı'nın ortaklarından biri olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sandık başına eşiyle gitti.

Eyüpsultan’da bulunan Göktürk Nejat Sabuncu İlkokulu’nda 2249 numaralı sandıkta saat 12.30 sıralarında eşi Sare Davutoğlu ile oy kullanan Ahmet Davutoğlu, oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Seçim hakkında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de kazanan ve kaybeden kim olursa olsun kazanan demokrasi olması lazım. Hiçbir şekilde sandıklara gölge düşmemeli. Halkımız siyasi iradesini yansıtmalı. Bu bakımdan ikinci tur seçimlerinin hiçbir gerilime yol açmadan tamamlanması en büyük dileğimiz. Hepimizin arzusu bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir başlangıcın yeni bir siyasi kültürün oluşmasına zemin teşkil etmesidir.

Tekrar hayırlı olsun diliyorum. Buradan ben de oyumu kullandıktan sonra Ankara'ya intikal edeceğim. Ankara'da genel merkezimizi de takip edeceğiz. Tabii altı siyasi lider arasında da sürekli bir temas var. Gerekli görüldüğü anda da bir araya geleceğiz. Tekrar hayırlı olsun diyorum.

MUHARREM İNCE: KÖYÜME GİDİYORUM

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile Çankaya Yaşamkent Mahallesi’ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi 4617 numaralı sandıkta oy kullandı.

İnce çifti, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oylarını kullandıktan sonra, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorusu üzerine İnce, şu anda seçim devam ederken siyasi bir açıklama yapmasının doğru olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Şimdi buradan dinlenmeye gidiyorum. Köyüme gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra basın toplantısıyla yapacağım. Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz. İki turlu bir seçim, ikinci tura kaldı seçim. İki turlu seçime alışacağız artık, bu sistem devam ederse eğer. Hep bunu anlatmaya çalışmıştım, iki turlu, iki turlu diye. Artılarını, eksilerini kim nerede, ne yanlış yaptı, kim nerede, ne doğru yaptı birkaç gün sonra basın toplantısıyla anlatacağım. Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

İnce, açıklamasının ardından sandık görevlilerine kolaylık diledi. 

MERAL AKŞENER: MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

İYİ Parti lideri Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için İstanbul'da oyunu kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Akşener, "Oyumuzu kullandık. Hepimiz için önemli. Gençlerin geleceği açısından önemli bir seçim. İnşallah milletimize hayırlı olur. İnşallah Allah gönlümüzdekini nasip eder." dedi.

EKREM İMAMOĞLU: HELALLEŞECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte  Beylikdüzü'ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmamhatip Lisesi'nde oyunu kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Okul bahçesinde açıklamalarda bulunan İmamoğlu şunları söyledi:

"Beylikdüzü'ndeyiz, Marmara Mahallesi'nde oyumuzu kullandık. İnşallah bugün devletimizin demokrasisi adına sorunsuz, problemsiz geçmesini diliyoruz. Demokrasi mücadelemiz neredeyse 200 yıla yakın. 200 yıldır insanlar hakları için mücadele ediyorlar. Sandıkta görev alanlara teşekkür ediyorum, görevlerinde başarılar diliyorum. Mesele, her oyun doğru şekilde adresine ulaşmasını sağlamak. Bu süreçte toplumun güvenliğini sağlayan bütün emniyet güçlerimize de başarılı bir gün geçirmelerini diliyorum. Lütfen görevlerini en güzel şekilde yapsınlar. Bu seçim öncesi ne yazık ki arzu ettiğimiz dille geçmedi. Bu dilin karşılığında insanlar umarız helalleşebilirler. Çok kötü iftiralarla karşı kaşıya kaldık. Bunların hiçbirisi olsun istemezdim. Benim içimi yakıyor, ben kimse hakkında yalan konuşamam, iftira atamam.

Seçim sathı toplumun aynasıdır, turnusol kağıdıdır. Kimsenin oyuna müdahale edilmez ki, herkesin oyuna saygı duyulur. Keşke o toplumun talebine dönük dil kullanılsaydı. Çok helalleşeceğimiz şey var, yarından sonra bunlar konuşulacak. Ben bunların peşini bırakmayacağım. Seçim anları değerlidir, adil bir şekilde sonuçlandığı sürece saygı duyacağız. Seçimlere bir son diye bakmamak lazım, yarın itibariyle yeni başlangıçlara sizleri uğurlarlar. Buradan hangi mesaj çıkarsa çıksın sorgulanması, ders çıkartılması gerekir. Milletimizin geleceğine en faydalı işleri nasıl yapabiliriz diye mutlaka irdeleyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun güçlü bir başlangıcı dilemekle yükümlüyüm. İnanın çok pozitif bakıyorum günümüze ve yarınımıza.

Bugün gördüğümüz kadarıyla İstanbul'da sorunlu bir saha yok. Komşu olduklarını, birbirlerine selam vereceklerini unutmasınlar. Her ilçede belediye başkanlarımız var, ilçe başkanlarımız var, süreçleri takip ediyorlar. Sorunsuz bir gün olmasını diliyorum. Ben sonuçları Ankara'dan takip edeceğim. Genel merkezde olacağız. Bir önceki seçimle bu seçim arasında fark var. Bir önceki seçim biraz daha uzun soluklu bir seçimdi. Şimdi onun neredeyse 5'te biri hızında oy kullanılıyor. Bize görev düşer mi, çok zannetmiyorum. Çünkü süre hızlı ilerleyecek. Görev düşerse elbette ben de Mansur Bey'de genel merkezde olacağız. Ama bu akşamın lideri elbette ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Belki kendileri kamuoyunu bilgilendireceklerdir, belki bilgilendirmeye sıra gelmeden güzel haberler vereceklerdir. Duygumuz bu yönde."

HULUSİ AKAR: TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Kayseri’de oyunu kullandı. Oy işleminin ardından basına açıklama yapan Akar, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sandığa gelme konusundaki kararlılığını görüyoruz. Saat 17’den sonra oy verme işleminin ardından huzur ve güven içinde sonuçları alacağız. Asil milletimizin, değerli vatandaşlarımızın ve Kayserili hemşerilerimizin kararına saygı duyacağız. Şimdiden bu sonucun ülkemize, milletimize, devletimize bekamız, refahımız ve büyük ve güçlü Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.”

NUREDDİN NEBATİ OYUNU KULLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin’de oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz, vatandaşlarımızın gerek yurt dışında, gerek gümrük kapılarında gerekse de şu anda sandıklarda gösterdiği olgunluk, seçim sürecindeki her türlü çekişmenin bir yana bırakılması ve katılımın yüksek olması açısından ciddi bir örneklik teşkil etmiştir. Milletimize, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, AK partiye ve Cumhur İttifakına hayırlı olsun.”

BAKAN KOCA: TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İLK GÜNÜ OLSUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Bakan Koca'yla birlikte eşi Hale Koca ve oğulları Zahid Esat Koca, Abdülaziz Emir Koca da okula geldi. Oy kullanmak için sıra bekleyen Bakan Koca ve ailesi 3280 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Türkiye Yüzyılı için hayırlı olsun. Dilerim bugün Türkiye Yüzyılı'nın ilk günü olsun" dedi.

ŞENTOP: SEÇİMLER SÜKÛNETLE SÜRÜYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, oyunu İstanbul’da kullananlar arasındaydı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oy kullanma işleminin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hem burada gördüğüm akdarıyla hem de diğer şehirlerden gelen bilgilere göre seçimler sükûnetle gidiyor, daha önceki seçime göre milletvekili seçiminin yapılmış olmasından dolayı daha hızlı ilerliyor.  Milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman seçimleri büyük bir olgunlukla milletimiz yapmış, büyük bir basiretle kararını vermiştir. Ben seçim sonuçlarını ülkemizin geleceği, istikbali ve güçlü bir ülke için hayırlı olacağına inanıyorum.”

FUAT OKTAY: MİLLETİMİZ NİHAİ KARARINI VERİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’da, Cumhurbaşkanı seçimi için Ankara’da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Oktay şunları söyledi:

“Milletimiz bir olgunlukla demokrasi şöleni içerisinde demokrasisine sahip çıkıyor, ülkesine sahip çıkıyor.  Bu anlamda önemli bir gün, anlamlı bir gün. Milletimizin yükse ahlak ve erdemini sorgulayanlara inat milletimiz, Türkiye yüzyılını başlatacaktır. Demokrasinin en büyük olgunluklarından biri milletin kararına saygı duymak ve üstünde karar tanımamaktadır. Yeter söz milletin, birinci turda da bunu söyledik. Milletimiz nihai kararını veriyor. Seçimler, geride bırakır, önümüze bakarız. Milletimize ve ülkemize hayırlı olsun”

BABACAN: TÜM TEŞKİLATLARIMIZI GÖREVLENDİRDİK

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullandı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Babacan, "Seçim sonuçlarını parti genel merkezinde mi yoksa sandık başında mı takip edeceksiniz?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Bizim genel başkanlar olarak sandık başında beklememizin çok doğru olmadığıyla ilgili daha önce tecrübelerimiz var. Çünkü bilinen insanlar olduğumuz için sandık başında olmamız biraz sanki oy tercihlerini etkilemek gibi anlaşılabiliyor. Ankara'daki tüm teşkilatlarımızı görevlendirdik. Bütün sandıklarda altı partinin ortak seçim güvenliği sistemi çalışacak. Bizim de arkadaşlarımız bu seçim güvenliği sistemine katkıda bulunacak. Ben de akşam saat 17.00-18.00'den itibaren genel merkezimizde olacağım, seçim sonuçlarını takip edeceğim"

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: BİR OY ÇOK KIYMETLİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu kullandı. Bakan Bozdağ, TAD Rasime Polat İlkokuluna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ile geldi. Oyunu 2102 numaralı sandıkta kullanan Bozdağ, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Oyunu kullandığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda oyumu milletimizin ve ülkemizin geleceği için huzur, refah ve güven, istikrarın devamı için kullandık. Hayırlı olsun diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Şanlıurfa'mızda ve ülkemizin dört bir yanında seçimin başladığı andan şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Şanlıurfa'da ve diğer yerlerde de seçimler büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Milletimizin milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkması mükemmel. İnşallah bugün de aynı şekilde demokrasiye, milli iradeye sahip çıkacak, sandığına sahip çıkacaktır."

Bakan Bozdağ, seçimlere katılımın da yüksek olacağını düşündüğünü aktararak şunları kaydetti:

"O yüzden de bütün vatandaşlarımızı sandığa gelmeye, milletimizin ve ülkemizin geleceği hakkında siyasi tercihini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Bir oy çok kıymetli, onun için geleceğe dair söz söylemenin yolu da demokratik yöntemlerde sandıkta iktidar tayin ederken söylemektir. Biri de budur. İnşallah vatandaşlarımız sandığa gelerek tercihlerini yansıtırlar. Milletimizin geleceğini kime emanet edeceğimize ortaklaşa karar vermiş oluruz. Şimdiden seçimlerimiz hayırlı olsun, uğurlu olsun. Milletimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için yol açıcı, yol gösterici olsun diye dua ediyorum."

BAKAN SOYLU: KOLLUK GÜÇLERİ DIŞINDA SİLAH TAŞIMAK YASAKTIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oyunu kullandı. Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Dobruca Ortaokulu'na eşi Hamdiye Soylu ile birlikte saat 08.50 sıralarında gelen İçişleri Bakanı Soylu oyunu 1003 numaralı sandıkta kullandı. 

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oy kullanma işlemlerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

"Tüm Türkiye'de 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlamıştır. Şuana kadar 601 bin 251 güvenlik görevlimiz bu seçim için görevlendirilmiştir. Sandık alanlarının güvenliğinin sağlanması için koordinasyon yapılmaya devam edilmektedir. Türkiye'de toplam 60 milyon 721 bin 745 seçmen oy kullanacak. Toplam 191 bin 885 sandıkta da oy kullanma işlemi devam edecektir. Deprem bölgesinde konteynerlarda oy kullanma işlemi başladı. Afet bölgesinde 1158 sandık kuruldu. Orada da her bir sandık alanı için konteyner alanları oluşturuldu. Bugün kolluk güçleri dışında silah taşımak yasaktır. Eğer bir kimlik kartı ihtiyacı söz konusuysa, nüfus dairelerimiz bugün de açıktır. 60 güne yakın bir süredir Türkiye'de demokrasi şenliği yaşanmaktadır. Seçim olayları da geçen seçimlere göre daha az olmuştur."

MURAT KURUM: TÜRKİYE YÜZYILI'NI BAŞLATACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti 1. Bölge'den Milletvekili Adayı seçilen Murat Kurum, 13'üncü Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyunu kullanmak için TEB Ataşehir Ortaokulu'na geldi. "2040" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giren Kurum, sandık görevlileriyle selamlaştı. Oyunu kullanmaya eşi Şengül Kurum ile birlikte gelen Bakan Kurum, yapılan kontroller sonrası oy pusulasıyla birlikte zarfını aldı. Bakan Kurum ve eşi Şengül Kurum kabine giderek oyunu kullandıktan sonra oy zarfını beraber sandığa attı.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Bakan Kurum, "Değerli arkadaşlar öncelikle hayırlı sabahlar diliyoruz. Bugün yine 85 milyon vatandaşımızla birlikte bir kez daha sandık başına gidiyoruz. Yine demokratik bir olgunlukta tüm vatandaşlarımızın katılım sağlayacağı 14 Mayıs'ta olduğu gibi bir seçimi yaşama arzusuyla biz de oyumuzu kullandık. Seçimimiz inşallah ülkemize, milletimize, 780 bin kilometre kare vatan toprağımıza, tüm dünyaya hayırlı olsun diyorum. Ve inşallah yine demokratik bir olgunlukla bayram havasında oylarımızı kullanacağız. Akşamleyin de inşallah Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRK DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi. 2333 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Çavuşoğlu ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tarihi seçimde 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu! Siyasiler sandık başında

Cumhurbaşkanlığı seçinin ikinci tura kaldığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Daha önce başkanlık sistemi ya da Anayasanın böyle bir maddesi olmadığı için ilk defa ikinci tura kaldı. Halkımızın taktiri bu yönde oldu. İkinci tura iyi hazırlandık, tüm adaylar çalıştı. Demokratik olgunluk içerisinde geçen birinci tur, tüm dünyaya da bir ders verdi. Türk milleti demokrasiye düşkündür. İkinci turun da demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Yabancı ülkelerde seçim havası tam bir demokrasi şöleni oldu. Biz böyle bir milletiz, farklı taraflarda olabiliriz ama demokrasiye hepimizin sahip çıkması lazım. Diğer taraftan bugün can Azerbaycan'ın bağımsızlık günüdür. Selamlarımı iletiyorum, yarın da İstanbul'un fethinin yıl dönümüdür. Bugün ve yarın bizim için Türk dünyası için önemli bir gündür" dedi.

 

İKİNCİ TUR TÜRKİYE GENELİ SONUÇLAR

İKİNCİ TUR ADANA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ADIYAMAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR AFYONKARAHİSAR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR AĞRI SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR AMASYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ANKARA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ANTALYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ARTVİN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR AYDIN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BALIKESİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BİLECİK SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BİNGÖL SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BİTLİS SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BOLU SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BURDUR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BURSA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ÇANAKKALE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ÇANKIRI SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ÇORUM SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR DENİZLİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR DİYARBAKIR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR EDİRNE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ELAZIĞ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ERZİNCAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ERZURUM SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ESKİŞEHİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR GAZİANTEP SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR GİRESUN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR GÜMÜŞHANE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR HAKKARİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR HATAY SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ISPARTA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MERSİN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İSTANBUL SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İZMİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KARS SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KASTAMONU SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KAYSERİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KIRKLARELİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KIRŞEHİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KOCAELİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KONYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KÜTAHYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MALATYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MANİSA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KAHRAMANMARAŞ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MARDİN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MUĞLA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR MUŞ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR NEVŞEHİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR NİĞDE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ORDU SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR RİZE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR SAKARYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR SAMSUN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR SİİRT SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR SİNOP SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR SİVAS SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR TEKİRDAĞ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR TOKAT SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR TRABZON SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR TUNCELİ SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ŞANLIURFA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR UŞAK SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR VAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR YOZGAT SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ZONGULDAK SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR AKSARAY SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BAYBURT SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KARAMAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KIRIKKALE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BATMAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ŞIRNAK SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR BARTIN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ARDAHAN SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR IĞDIR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR YALOVA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KARABÜK SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR KİLİS SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR OSMANİYE SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR DÜZCE SONUÇLARI OY ORANLARI

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...